Transnistria şi Găgăuzia

BIROUL PENTRU REINTEGRARE A CHEMAT TIRASPOLUL SĂ RESPECTE DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ ȘI CONSTITUȚIA REPUBLICII MOLDOVA

27 martie, 2024

Biroul pentru Reintegrare a chemat Tiraspolul să ”respecte Declarația de independență, Constituția Republicii Moldova și opinia unanimă a comunității internaționale”. Potrivit INFOTAG, instituția a făcut aceste declarații miercuri în legătură cu ”declarațiile inadecvate” ale liderilor din regiune în ”spațiul public”.

Se pare că este vorba despre declarațiile liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky, care, în special, a amintit săptămâna trecută că în Declarația de independență a Moldovei, adoptată în 1991, au fost declarate nule Pactul Molotov-Ribentrop din 23 august 1939 și legea URSS din 2 august 1940 ”Cu privire la formarea RSSM”. Krasnoselsky a declarat că ”toate legile moldovenești despre așa-numitele statuturi ale malului stâng al Nistrului contravin declarației de independență a Republicii Moldova”.

”Nu poate merge vorba despre nicio autonomie. Trebuie să vă retrageți de pe aceste teritorii. Aceasta este obligația voastră conform Declarației de independență, care confirmă dreptul popoarelor la autodeterminare”, a subliniat Krasnoselsky.

Biroul pentru Reintegrare a reamintit Tiraspolului în comentariul său că ”scopul principal al negocierilor este soluționarea cuprinzătoare și pașnică a conflictului transnistrean în vederea reintegrării complete a ambelor maluri ale Nistrului și consolidarea suveranității Republicii Moldova în cadrul granițelor recunoscute internațional”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.