Reportaje

15.07.2003 CENTRUL PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI INTENŢIONEAZĂ SĂ EFECTUEZE O EXPERTIZĂ A MAJORĂRII TARIFELOR LA ENERGIA ELECTRICĂ (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

15.07.2003 CENTRUL PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI INTENŢIONEAZĂ SĂ  EFECTUEZE O EXPERTIZĂ A  MAJORĂRII TARIFELOR LA ENERGIA ELECTRICĂ  (CONFERINŢE DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG)

Chişinău, 15 iulie. (INFOTAG). Centrul pentru protecţia consumatorului intenţionează să efectueze o expertiză a majorării tarifelor la energie electrică, de la 65 de bani pînă la 85 de bani pentru 1 kWh. Despre aceasta s-a vorbit într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la agenţia INFOTAG.

După cum informează INFOTAG, Gheorghe Benderschi, preşedintele centrului respectiv, a declarat că pentru efectuarea expertizei centrul anunţă un tender pentru companiile interesate.

"Doritorii trebuie să prezinte la centru o cerere, precum şi un pachet de documente care vor dovedi posibilităţile lor de efectuare a expertizei. Scopul acestei proceduri este de a determina pe cît de justificată este majorarea preţului la energia electrică", susţine Benderschi.

El a menţionat că, pentru a nu fi învinuiţi de lipsă de transparenţă, la expertiză vor fi invitaţi şi specialişti din cadrul companiei spaniole Union Fenosa, precum şi de la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

"În cazul în care se va dovedi că tarifele au fost majorate doar pentru întreţinerea acestor întreprinderi, achitarea consultaţiilor de aici şi ale convorbirilor telefonice ale angajaţilor, instituţiile respective vor fi acţionate în judecată", a comunicat Gheorghe Benderschi.

El a relevat că expertiza în cauză urmează a fi achitată din banii centrului, proveniţi din cotizaţiile membrilor centrului.

"În prezent, avem, pe întreg teritoriul ţării, circa 12 mii de membri. Cotizaţia nu este una fixă, adică fiecare poate să meargă la Banca de Economii şi la filialele acesteia şi să depună în contul centrului suma pe care şi-o permite", a precizat el.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Gheorghe Benderschi a mai relatat că centrul intenţionează să se ocupe serios şi de produsele alimentare.

"Ştim cu toţii că pe pieţele din oraş şi chiar în magazine se comercializează produse alterate, cu termenul expirat sau de calitate foarte proastă. Unul din cel mai periculos produs pentru sănătatea populaţiei îl constituie pulpele de găină. Numai în anul trecut, din cauza lor s-au îmbolnăvit de diferite boli peste 10 persoane", a spus preşedintele centrului.

El s-a adresat către toţi consumatorii să înceteze a mai procura pulpe de pasăre, iar agenţii economici să stopeze comercializarea acestora.

"Ne vom adresa şi la conducerea ţării, care poate să întreprindă acţiuni concrete de stopare sau de monitorizare mai profundă a importului acestui produs", a conchis Gheorghe Benderschi.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.