Reportaje

13.07.2005 SALONUL GOLD VA REPREZENTA MOLDOVA LA CONCURSUL INTERNAŢIONAL TREND VISION AWARD 2005

Chişinău, 13 iulie (INFOTAG) Salonul de frumuseţe Gold va reprezenta Moldova la concursul internaţional Wella Trend Vision Award 2005, programat pentru luna octombrie curent, în Marea Britanie.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, învingătorul a fost desemnat marţi seara, la etapa naţională a concursului. Chipul a fost creat de stilistul Olesea Gonţa. Pe locul doi s-a clasat salonul Baghira din Bălţi, iar pe locul trei – echipa salonului Londa Wella. Deţinătorii locurilor doi şi trei au fost premiaţi cu o foaie de vacanţă pentru două persoane în Bulgaria, şi, respectiv, cu un telefon mobil de la compania Moldcell.

Moldova are şanse mari să obţină înalta apreciere a juriului la concursul internaţional Wellа Trend Vision Award 2005, afirmă Valentina Teselkina, directorul general al companiei Tessa Service-Com care este distribuitor oficial al produselor Wella pe piaţa moldovenească.

„Compania noastră a cîştigat tenderul pentru organizarea etapei naţionale a concursului coaforilor-stilişti. La concurs au participat stilişti în vîrstă de pînă la 30 de ani, care au parcurs trei etape. Iniţial, juriul a selectat 10 finalişti ai etapei naţionale, din 23 de echipe care au reprezentat saloane de frumuseţe după imagini şi chipuri de modeluri. Din finalişti au fost desemnaţi trei premianţi, din care salonul Gold va lupta pentru aprecierea înaltă pentru Moldova la Londra”, a spus Teselkina.

Potrivit ei, concurenţii au fost evaluaţi de un juriu alcătuit din şapte persoane: jurnalişti, pictori, designeri. Ei au selectat cele mai bune lucrări care să respecte tendinţele modei stabilite de compania Wella: naivitate, spirit de răzvrătire, dragoste, constructivism

Teselkina a menţionat că la concursul internaţional chipul şi modelul propriu-zis trebuie să corespundă întocmai fotografiei care a învins în semifinală şi la etapa naţională.

„Nu orice ţară poate participa la concurs, iar Moldova este prezentă la Wella Trend Vision Award de doi ani consecutivi. În 2004, dintre ţările CSI au participat Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstanul şi Moldova. Republica a fost acceptată la concurs datorită gradului de dezvoltare avansat al artei coafurii”, a spus Teselkina.

INFOTAG precizează: Ediţia Wella Trend Vision Award din anul 2004 a avut loc la Paris. Salonul Cristis din Moldova s-a clasat pe locul şase din 47 de pretendenţi. La nominalizarea „Legende şi datini” a fost apreciat chipul miresei româneşti de la finele secolului al XIX-lea. În acest an, numărul participanţilor a ajuns pînă la 56.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.