Reportaje

DEPUTAŢII CARE AU PĂRĂSIT PSRM AU ANUNŢAT CREAREA UNEI NOI FORMAŢIUNI POLITICE DE STÂNGA

31 martie, 2023
DEPUTAŢII CARE AU PĂRĂSIT PSRM AU ANUNŢAT CREAREA UNEI NOI FORMAŢIUNI POLITICE DE STÂNGA

Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, care au părăsit Partidul socialiștilor (PSRM) și fracțiunea parlamentară a acestuia, au anunțat crearea unei noi formațiuni de stânga.

Nesterovschi a declarat vineri, într-o conferință de presă la „INFOTAG”, că „a petrecut 12 ani fericiți în PSRM și are un mare respect pentru colegii săi, dar astăzi Moldova este mai presus de toate și nu poate să tacă”.

„Noua formațiune va promova prietenia cu toate țările, statalitatea Moldovei, limba moldovenească și justiția socială. Pentru noi, Rusia este cel mai important partener. Suntem prieteni cu această țară de sute de ani, de pe vremea lui Ștefan cel Mare s-au dezvoltat legături istorice puternice. Nici acum piața rusă nu este pierdută pentru fermierii moldoveni, dar Maia Sandu a ales Rusia drept imagine a inamicului. Autoritățile moldovenești ajută Ucraina, dar din anumite motive uită de propria populație, zdrobită de tarife și prețuri”, crede Nesterovschi.

La rândul său, Irina Lozovan a declarat că, „prin acţiunile PAS-ului de guvernământ și personal președintelui Maia Sandu, dictatura și fărădelegea au fost instaurate în Moldova”. Potrivit acesteia, „actualul guvern a pus deja mâna pe o serie de instituții ale statului, iar în parlament se iau decizii care duc țara în prăpastie”.

Ea a mai spus că, împreună cu Nesterovshi, va continua „să participe activ la protestele pașnice” organizate de mișcarea „Pentru popor”.

„Conducerea PSRM nu pare să interzică participarea la proteste, dar nu am văzut la ele deputați din partid. Trebuie să protestăm, trebuie să luptăm împotriva regimului PAS, dar nu să stăm pe scaunele calde de parlamentar, să atârnăm afișe cu lozinci antiguvernamentale și să nu vedem tragedia populației”, a spus Lozovan, care a respins cererea PSRM de a-şi depune mandatul.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 03.04.2023 01:57:41 Fima
    Ei a aratat ca au curaj si vointa politica!
  2. 03.04.2023 01:58:59 Alexei
    Daca PSRM doarme ei trebue sa fac ceve, macar ceva-ceva.
  3. 03.04.2023 02:00:48 David
    Cred ca ei a facut un pas corect!
  4. 04.04.2023 04:00:00 Zoreana
    Ei sunt o pereche frumoasa!
  5. 04.04.2023 04:00:36 Tom
    Ei au curatorii in Moscova, este clar ca buna ziua!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.