Русский Română

Partide politice

RENATO USATÎI A ADRESAT UN MESAJ DE FELICITARE CU OCAZIA ZILEI PROFESIONALE A PEDAGOGILOR!

03 октября, 2014
RENATO USATÎI A ADRESAT UN MESAJ DE FELICITARE CU OCAZIA ZILEI PROFESIONALE A PEDAGOGILOR! ”Dragi profesori!

 

Vă felicit călduros cu Ziua Dumneavoastră Profesională! Este o dată importantă în calendar pe care o sărbătorim cu toții, pentru că fiecare dintre noi am învățat la școală și avem amintiri frumoase despre iubiții învățători. Îmi exprim profunda recunoştinţă pentru devotamentul şi sacrificiul pe care îl manifestaţi zi de zi în instruirea şi educarea unei generaţii de tineri competitivi şi inteligenţi.

 

Corpul profesoral-didactic din Moldova - oameni talentați, creativi, hotărâți, pentru care profesia este o adevărată vocație, căreia își dedică întreaga viață.

 

Am crescut într-o familie de pedagogi, părinții sunt profesori de limba engleză și știu, nu din auzite, cum este viața învățătorilor. Munca Dumneavostră asiduă și plină de abnegație necesită nu doar un bagaj mare de cunoștințe, dar și multă răbdare și curaj. Știm cu toții că, astăzi, autoritățile au uitat de Dumneavostră. Uneori sunteți nevoiți chiar să ieșiți în stradă pentru a atrage atenția autorităților asupra problemelor financiare cu care vă confruntați, dar, cu părere de rău, nici această măsură nu influențează guvernanții noștri. Ei au uitat cui datorează succesul și cunoștințele obținute.

 

Sunt convins că profesorii trebuie să primească cele mai mari salarii în țară. Este necesar ca salariile cadrelor didactice să fie majorate la nivel de 200% faţă de salariul judecătorilor. Cadrele didactice trebuie să beneficieze de întregul pachet social, care include servicii medicale gratuite, odihnă și tratament gratuit în sanatoriile din țară și de peste hotare, acces gratuit la cursurile de perfecționare, locuințe de serviciu gratuite (pentru cadrele tinere) și pensii mari. Numai astfel vom crește prestigiul social al învățătorului.

 

Vă adresez cele mai sincere și calde urări de bine, multă sănătate și bunăstare! Norocul să vă însoțească mereu, iar elevii să vă bucure cu succesele și realizările lor.

 

Mereu alături de Dumneavostră!

 

Cu respect, Renato Usatîi! ”