Русский Română

Partide politice

CEC A REFUZAT SĂ ÎNREGISTREZE ORGANIZAŢIA „MOLDOVA TÂNĂRĂ” ÎN CALITATE DE OBSERVATOR LA ALEGERI

16 октября, 2014
CEC A REFUZAT SĂ ÎNREGISTREZE ORGANIZAŢIA „MOLDOVA TÂNĂRĂ” ÎN CALITATE DE OBSERVATOR LA ALEGERI Organizaţiei de tineret „Moldova Tânără” i-a fost refuzat accesul în calitate de observator la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

 

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, reprezentantul CEC, Vasile Gafton, care a fost responsabil de studierea pachetului de documente a acestei organizaţii neguvernamentale, a comunicat la şedinţa de miercuri a comisiei, că trei din cei 10 membri ai organizaţiei, incluşi în lista observatorilor, au fost traşi la răspundere pentru încălcarea Codului Electoral.

 

„Este vorba despre Vladimir Pestuşco, Asea Sidorina şi Eugen Ceban, care au fost implicaţi în 2011 la conflictul din comisia electorală din Chişinău”, a spus el.

 

Gafton a mai spus că liderul organizaţiei „Moldova Tânără”, Denis Doga, figurează în calitate de candidat în deputat pe lista PCRM sub №80.

 

„Aici este evident conflictul de interese”, consideră reprezentantul CEC.

 

Eugen Ceban afirmă că nici el, nici colegii săi menţionaţi, niciodată nu a fost traşi la nici un fel de răspundere.

 

„Iar pe liderul nostru - Denis Doga, suntem dispuşi să-l excludem din lista de observatori, înlocuindu-l”, a propus el.

 

Însă cinci din opt membri ai CEC au votat pentru a nu admite observatori din partea „Moldovei Tinere” la alegerile din 30 noiembrie.