Reportaje

16.10.2003 PATRONATUL DIN TELECOMUNICAŢII CONSIDERĂ CĂ ACŢIUNILE ANRTI CONTRAVIN PRINCIPIILOR UNEI AGENŢII INDEPENDENTE (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

16.10.2003 PATRONATUL DIN TELECOMUNICAŢII CONSIDERĂ CĂ ACŢIUNILE ANRTI CONTRAVIN PRINCIPIILOR UNEI AGENŢII INDEPENDENTE   (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

Chişinău, 16 octombrie. (INFOTAG). Acţiunile Agenţiei Naţionale pentru Telecomunicaţii şi Informatică (ANRTI) nu sînt constructive şi contravin principiilor unei agenţii independente. Acest lucru l-a relevat Victor Ciobanu, preşedintele Federaţiei Patronatului în telecomunicaţii şi informatică, într-o conferinţă de presă susţinută joi la agenţia INFOTAG.

Potrivit afirmaţiilor sale, ANRTI distruge piaţa telecomunicaţiilor, o împiedică se se dezvolte civilizat şi se pregăteşte de liberalizarea acesteia, preconizată pentru 1 ianuarie anul 2004.

Ciobanu l-a numit drept principalul vinovat de conflict pe Iurie Tăbîrţă, directorul ANRTI, care refuză să se întîlnească cu operatorii.

Eduard Muşuc, preşedintele firmei Megadat.com, a acuzat agenţia de “hărţuirea ilegală a companiei” sale. El face o legătură între acest lucru şi activitatea sa intensă în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Patronatului operatorilor din telecomunicaţii şi informatică, aceasta încercînd de mult timp să obţină o poziţie constructivă de la agenţie.

Muşuc consideră drept neîntemeiate acuzaţiile aduse de ANRTI precum că compania sa funcţionează în baza unei licenţe vechi, expirate.

„Nedumeririle legate de licenţa acordată companiei Megadat.com pornesc de la agenţia însăşi, care a eliberat licenţa cu adresele şi denumirile întreprinderilor incorecte din capul locului”, a afirmat Muşuc.

Compania nu se va limita la declaraţii şi va întreprinde acţiuni în cadrul legii pentru a fi despăgubită pentru prejudiciile morale şi materiale ce i-au fost cauzate “prin acţiunile ilegale ale ANRTI şi ale directorului acesteia”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.