Reportaje

21.10.2003 FPTIM ŞI APOTIM PROPUN SĂ SE OPREASCĂ TESTAREA EMIŢĂTOARELOR TELEVIZIUNII DIGITALE (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

21.10.2003 FPTIM ŞI APOTIM PROPUN SĂ SE OPREASCĂ TESTAREA EMIŢĂTOARELOR TELEVIZIUNII DIGITALE   (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

Chişinău, 21 octombrie. (INFOTAG). Federaţia patronatului din telecomunicaţii şi informatică din Moldova (FPTIM) şi Asociaţia patronatului operatorilor din telecomunicaţii şi informatică (APOTIM) propun să se oprească testarea emiţătoarelor din televiziunea digitală şi să se înceapă negocierile cu operatorul transnistrean de telecomunicaţii „Interdnestrcom”.

Victor Ciobanu, preşedintele FPTIM, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la agenţia INFOTAG, că sistarea funcţionării emiţătoarelor va atrage după sine oprirea bruierii de către Transnistria a semnalelor telefoniei mobile din Republica Moldova, prin urmare, se va pune capăt „războiului telefonic ce durează deja de o lună şi jumătate”.

Ciobanu consideră că Agenţia Naţională pentru Reglementare în Telecomunicaţii şi Informatică (ANRTI) se află în expectativă, lăsînd soluţionarea litigiului pe seama consumatorilor şi a operatorilor.

Eduard Muşuc, preşedintele APOTIM, a afirmat că „conflictul nu are temeiuri tehnice principiale, deoarece tehnologiile moderne permit funcţionarea cîtorva operatori într-un diapazon de frecvenţe”.

„Cît priveşte televiziunea digitală, chiar şi în ţările foarte dezvoltate, bogate, astfel de proiecte fac parte din categorua celor nerentabile, cu un buget foarte mare, iar la noi, deocamdată, nici vorbă nu poate fi de intenţii serioase de a fi folosită de către companiile autohtone”, a menţionat Muşuc.

El a respins acuzaţiile împotriva APOTIM şi FPTIM precum că acestea „promovează poziţia destructivă a liderilor de la Tiraspol”. Muşuc consideră că astfel de declaraţii aduc prejudicii morale organizaţiilor respective, de aceea, ele vor fi atacate în instanţa de judecată”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.