Reportaje

03.11.2003 CRICOVA-ACOREX SA ÎŞI EXTINDE ARIA EXPORTULUI (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

03.11.2003 CRICOVA-ACOREX SA ÎŞI EXTINDE ARIA EXPORTULUI (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

Chişinău, 3 noiembrie. (INFOTAG). Compania de vinificaţie Cricova-Acorex intenţionează să livreze produse pe pieţele Belgiei, Suediei şi Olandei.

Dumitru Munteanu, directorul Departamentului marketing de la întreprindere, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la agenţia INFOTAG, că 99% din produsele obţinute sînt exportate. Vinurile companiei Cricova-Acorex sînt comercializate în 17 ţări, însă partea leului revine ţărilor din CSI.

Luni, la întreprindere a sosit într-o vizită de lucru o delegaţie de întreprinzători de la cunoscute companii din Europa, specializate în comercializarea vinurilor, - Master Winemakers (Belgia), VinUnic (Suedia), Wijntransport (Olanda), pentru a conveni asupra livrărilor de poduse de la Cricova-Acorex în anul 2004.

Potrivit lui Mark Schittekat, director al companiei belgiene Master Winemakers, vinurile de la Cricova-Acorex pot concura cu succes cu băuturile produse în Italia şi Franţa.

„Vinurile moldoveneşti au un mare potenţial pe piaţa noastră. În afară de aceasta, se remarcă o tendinţă de creştere a preţului lor, datorită cererii de cumpărare înalte. Cricova-Acorex deja ne-a expediat un lot de 31 de mii de sticle de vin „Pinot gris”. Planificăm să mai cumpărăm în luna noiembrie încă 15 mii de sticle”, a afirmat Mark Schittekat.

Compania suedeză VinUnic, care este un mare furnizor de vinuri pentru monopolul de stat Systembolaget, intenţionează să comande cel puţin 30 de mii de sticle. Un lot similar pretind să procure şi partenerii olandezi.

INFOTAG precizează: Compania Cricova-Acorex a fost fondată în anul 1998. În anul 2002, volumul vînzărilor întreprinderii s-a cifrat la 55 mln. de lei. Cricova-Acorex este cel mai mare exportator de vinuri din republică. În 10 luni ale anului 2003, compania a exportat 11 mln. de sticle, iar pînă la sfîrşitul anului va mai livra încă cel puţin 2 mln. de sticle.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.