Reportaje

12.11.2003 CONDUCEREA REVISTEI "AQUARELLE" INFIRMĂ ZVONURILE DESPRE SISTAREA ACTIVITĂŢII PUBLICAŢIEI (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

12.11.2003 CONDUCEREA REVISTEI "AQUARELLE" INFIRMĂ ZVONURILE DESPRE SISTAREA ACTIVITĂŢII PUBLICAŢIEI (CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA „INFOTAG”)

Chişinău, 12 noiembrie. (INFOTAG). Conducerea primei reviste pentru femei din Moldova, "Aquarelle", a infirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la agenţia INFOTAG, zvonurile despre sistarea activităţii publicaţiei.

Angela Sîrbu, redactor-şef al revistei, a precizat că, în ultimele zile, pe adresa redacţiei şi în numele acesteia, anumite persoane difuzează informaţii ce discredirează activitatea redacţiei şi a firmei cu acelaşi nume - "Aquarelle".

"La data de 11 noiembrie, partenerilor noştri le-au fost trimise scrisori anonime, care conţin informaţii ce nu corespund realităţii, precum că revista noastră îşi sistează activitatea. Nu este exclus că asemenea tentative se pot repeta, de aceea rugăm ca ele să nu fie luate în serios. Scopul acestei acţiuni, judecînd după toate, este dorinţa de a compromite reputaţia revistei şi poziţia noastră pe piaţă", a menţionat ea.

Angela Sîrbu susţine că aceste atacuri împotriva revistei sînt dictate de succesul obţinut de aceasta chiar de la primele numere (revista a început să apară în luna august 2003. Pînă în prezent, au fost scoase de sub tipar trei numere - I).

Avocatul revistei, Gheorghe Vlas, nu a exclus că aceste acţiuni de discreditare a revistei ar putea fi puse la cale de cetăţeanul Vadim Cebotari, care este, în prezent, în proces de judecată cu revista.

Vadim Cebotari a depus, înaintea revistei "Aquarelle", o cerere la Agenţia pentru protecţia proprietăţii intelectuale (AGEPI), prin care a solicitat înregistrarea mărcii "Aquarelle". Gheorghe Vlas susţine că, deşi AGEPI încă nu a satisfăcut cererea lui Vadim Cebotari, acesta s-a adresat în Curtea de Apel, pretinzînd protecţia mărcii sale, iar rde la edacţia "Aquarelle" o sumă de 400 de mii de lei drept prejudiciu moral.

În baza acestei adresări, Curtea de Apel a emis o hotărîre prin care a pus sechestru pe contul bancar al redacţiei şi pe tirajul celui de-al treilea număr. Ulterior, instanţa şi-a revizuit parţial decizia, permiţînd redacţiei difuzarea tirajului celui de-al treilea număr. O decizie definitivă pe marginea cazului respectiv urmează să fie pronunţată în viitorul apropiat.

Conducerea redacţiei este de părerea că, pînă cînd instanţa nu va adopta o decizie definitivă, nimeni nu-şi poate permite discreditarea revistei, difuzînd informaţii precum că ea şi-a sistat activitatea.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.