Reportaje

27.02.2006 ÎN R.MOLDOVA A FOST LANSAT UN NOU CONCURS DE MUZICĂ - „HIT MOLDOVA”

27.02.2006 ÎN R.MOLDOVA A FOST LANSAT UN NOU CONCURS DE MUZICĂ - „HIT MOLDOVA”

Chişinău, 27 februarie. (INFOTAG). Agenţia de impresariat „MuzArtShow” a lansat, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Turismului şi cu postul de radio „Noroc”, un nou concurs de muzică - „Hit Moldova 2005”.

Dorin Recean, coordonatorul proiectului „Hit Moldova 2005”, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că scopul concursului este de a stabili preferinţele muzicale ale publicului şi de a desemna hiturile autohtone. „Se numeşte 2005, deoarece concursul trebuia să aibă loc la finele anului trecut. La concurs pot participa toţi interpreţii şi formaţiile autohtone care au piese lansate nu mai tîrziu de 2004, cu o durată de cel mult 4 minute. Doritorii de a participa la preselecţie trebuie să-şi prezinte piesele pînă la 6 martie, curent”, a spus Recean.

El a anunţat că taxa de înscriere la concurs este de $200. Din numărul total de dosare depuse vor fi selectate 15 piese care după 6 martie vor fi promovate activ la postul public de televiziune „Moldova 1” şi postul de radio „Noroc”. Telespectatorii vor putea vota pentru piesa îndrăgită, iar rezultatele votării vor fi plasate zilnic pe pagina web: www.hitmoldova.md”-.

Etapa finală a concursului „Hit Moldova 2005” va avea loc la 25 martie a.c., la Palatul Naţional. Cîştigătorii vor fi desemnaţi prin televoting şi prin votul unui juriu compus din 9 membri care îşi vor explica opţiunile. Au fost stabilite premii în valoare de $5 mii (Marele Premiu), $1 mie, $500 şi $300, pentru locurile I, II şi II, respectiv.

Coordonatorul proiectului „Hit Moldova 2005” a menţionat că concursul va fi organizat anual, iar ediţia 2006 va avea loc la finele anului curent. „Probabil, mulţi privesc cu scepticism acest nou concurs de muzică, mai ales, în condiţiile în care concursul „Eurovision” este unul de scandal. Dorim să creăm un concurs naţional de muzică obiectiv, serios, corect care să devină un fel de filtru pentru cei care doresc să participe ulterior la „Eurovison”, a mai spus Dorin Recean.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.