Reportaje

28.02.2006 COMBINATUL DE VINURI „CRICOVA” VA INVESTI 20 MLN. LEI ÎN MODERNIZAREA BECIURILOR SALE

28.02.2006 COMBINATUL DE VINURI „CRICOVA” VA INVESTI 20 MLN. LEI ÎN  MODERNIZAREA BECIURILOR SALE

Chişinău, 28 februarie. (INFOTAG). Combinatul de vinuri „Cricova” va investi, în anul curent, 20 mln. lei în renovarea complexului nr. 1 de beciuri „Cricova”, unde sînt amplasate şase săli de degustare, inclusiv Sala Preşedintelui, Sala cu şemineu, Sala lui Gagarin.

Marţi, conducătorii combinatului au susţinut o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, în care Valentin Bodiul, Director General „Cricova”, a declarat că banii necesari vor fi contractaţi sub formă de credit de la Banca Comercială „Agroindbank”. „Datorită relaţiilor de lungă durată, pe care le avem cu această bancă, am obţinut creditul în condiţii preferenţiale, pe o perioadă de şapte an, cu o pauză de doi ani”, a spus Bodiul.

El a precizat că lucrările de modernizare, reparare a sălilor vor dura pînă în toamna anului 2006. Sălile au fost reparate ultima dată cu aproape 30 de ani în urmă, s-au uzat moral şi fizic. După renovare, ele vor deveni adevărate opere de artă, îşi vor păstra forma şi specificul, dar vor fi dotate cu sistem de ventilaţie, canalizare moderne, cu mobilier nou.

Potrivit responsabilului, în perioada reparaţiilor sălile de degustare vor fi închise pentru vizitatori, dar după renovare va mai exista o intrare separată şi două săli speciale, destinate turiştilor care vor vizita combinatul „Cricova”, concomitent cu oficialităţile. Pînă acum, anume acesta a fost motivul pentru care mulţi vizitatorii erau lipsiţi de acces. „De asemenea, vom lucra sîmbăta şi duminica şi vom elabora oferte speciale pentru locuitorii Moldovei, care nu îşi pot permite să achite taxele pentru vizitarea beciurilor”, a spus Directorul General al combinatului.

Bodiul a informat că, în anul 2005, beciurile au fost vizitate de peste 8 mii persoane, majoritatea din străinătate. În anul 2005, combinatul „Cricova” a înregistrat vînzări de 10 mln. sticle în valoare de 145 mln. lei, cu 16 mln. mai mult decît în 2004. Pentru anul 2006 se preconizează producerea a 12 mln. sticle şi vînzări în sumă de 160 mln .lei. În prezent, produsele „Cricova” sînt cele mai bine vîndute pe piaţa autohtonă şi deţin o cotă de cca 35% în totalul vînzărilor. În acest an, combinatul are în vedere înfiinţarea a 100 ha de viţă de vie, pe lîngă cele 250 ha existente, şi investiţii de 12 mln. lei în tehnologia de producţie.

La conferinţa de presă, Combinatul „Cricova” a lansat şi noua serie exclusivă de vinuri de elită „Cricova Prestige Collection”, compusă din 2 vinuri spumante, „Cricova Cuvee Prestige” alb brut şi „Cricova Cuvee Prestige” roşu dulce, precum şi 4 vinuri de calitate superioară „Cabernet-Sauvignon”, „Codru”, „Chardonnay” şi „Sauvignon”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.