Reportaje

22.03.2006 HEWLETT-PACKARD ŞI-A DUBLAT VÎNZĂRILE ÎN R.MOLDOVA

22.03.2006 HEWLETT-PACKARD ŞI-A DUBLAT VÎNZĂRILE ÎN R.MOLDOVA

Chişinău. 22 martie. (INFOTAG).Corporaţia internaţională de tehnologii informaţionale Hewlett-Packard (HP) şi-a dublat vînzările în R. Moldova, în anul 2005, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentantul regional НР, Frauz Scherz.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, el a spus că cifra de vînzări exactă este greu de estimat pentru că utilajele sînt importate în ţară în cantităţi mari nu doar de către reprezentanţii oficiali HP. Scherz a remarcat succesele pe care compania sa le-a obţinut în toate domeniile de activitate, în special, în oferirea tehnologiilor bancare şi a soluţiilor corporative complexe în R. Moldova. El a invocat în calitate de exemplu colaborarea cu Banca Naţională unde în numai o lună urmează să fie pusă în aplicare un nou sistem informaţional integrat.

Sistemele HP şi-au dovedit eficienţa la Moldova Agroindbank, Mobiasbancă, Victoriabank. Printre partenerii importanţi ai companiei se numără operatorul de telefonie mobilă Voxtel, pentru care HP a organizat un billing pentru 500 mii de clienţi. Acum, HP negociază cu o bancă din R. Moldova în privinţa asigurării tehnologiilor de card din sistemele Master Card şi Visa.

Întrebat de reporterul Agenţiei INFOTAG dacă HP intenţionează să facă investiţii în capacităţile de producţie din ţară, managerul a spus că «asemenea probleme se rezolvă la un nivel mai înalt», dar că se ştie despre intenţia unui partener român al companiei de a investi capital în R. Moldova. În cadrul unui seminar pe care НР l-a organizat pentru partenerii şi clienţii din R. Moldova, au fost prezentate soluţii de ultimă oră în domeniul software, precum şi soluţii tehnice de la HP în domeniul procesării şi reproducerii profesionale a imaginilor, în special, soluţii software de tipul HP Easy Printers Care şi HP Web Jetadmin, datorită cărora administratorul de reţea poate obţine informaţii la distanţă despre starea tuturor dispozitivelor de imprimat şi le poate dirija prin intermediul unui interface web, folosind în acest scop orice browser accesibil.

La seminar a fost lansat un nou program de parteneriat între HP şi vînzătorii locali de tehnică şi servicii ale companiei. Compania va oferi sprijin, instruire, certificare, iar partenerilor li se cere să realizeze vînzări anuale de $150 mii şi să dovedească că posedă abilităţi şi cunoştinţe necesare comercializării mijloacelor tehnice de nivel mondial.

INFOTAG precizează: НР furnizează soluţii TI pentru consumatori, afaceri şi instituţii din întreaga lume. Pe parcursul a 4 trimestre financiare, pînă la 31 ianuarie 2006, HP a obţinut un venit de $87,9 mlrd. În R. Moldova 15 companii reprezintă produsele HP.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.