Reportaje

MANAGERUL LANȚULUI DE MAGAZINE „MERIȘOR”: AUTORITĂȚILE INTENȚIONAT PUN PRESIUNE PE ACTIVITATE, ÎNCHIZÂND MAGAZINELE MOBILE

05 septembrie, 2023
MANAGERUL LANȚULUI DE MAGAZINE „MERIȘOR”: AUTORITĂȚILE INTENȚIONAT PUN PRESIUNE PE ACTIVITATE, ÎNCHIZÂND MAGAZINELE MOBILE

Managerul lanțului de magazine sociale „Merișor”, Vitalie Cuşnir, consideră că „autoritățile moldovenești au pus în mod deliberat presiune asupra activităţii reţelei prin închiderea magazinelor mobile (vehicule auto) care livrează produse la prețuri mici în satele în care locuiește cea mai săracă populație a republicii”.

Într-o conferință de presă susţinută marţi în sala de conferinţe a agenţiei „INFOTAG”, el a spus că „prin intermediul polițiștilor și funcționarilor Agenției naționale pentru siguranța alimentelor (ANSA), autoritățile efectuează numeroase verificări, nejustificate”. Din 11 iulie, au fost efectuate 170 de controale, fiind aplicate amenzi în valoare 60 de mii de lei.

Cuşnir a subliniat că rețeaua care include peste 100 de magazine sociale a plătit 26 de milioane de lei taxe în 2022, iar în opt luni ale acestui an - deja 27 de milioane de lei. Potrivit lui, activitatea a 25 din 87 de magazine mobile este blocată.

 


Avocatul Aureliu Colenco a calificat „inacceptabil” ceea ce se întâmplă în legătură cu rețeaua „Merișor”.

„Ceea ce face reţeaua nu sunt dividende pentru Ilan Şor, dar folos și salvare evidentă pentru cei săraci din sate. Un grup de avocați înregistrează cu atenție toate cazurile de așa-zise inspecții și le va contesta legitimitatea în instanțe. Pentru fiecare percheziție „la apel anonim”, făptuitorii și cei care au dat ordine vor trebui să poarte răspundere, inclusiv penală. Pregătim o plângere la Procuratura generală cu privire la legalitatea acțiunilor oamenilor legii. Dacă este necesar, vom ajunge la Curtea europeană a drepturilor omului”, a declarat Colenco.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 06.09.2023 01:18:06 Tamara
    Pentru PAS asta este o rusina...
  2. 06.09.2023 01:20:47 Alexei
    De ce statu nostru nu face ceva pentru oameni batrini asa cum asta face dl Ilan Sor?
  3. 06.09.2023 01:21:33 David
    Eu cred ca statu face tot corect, daca nu, atunci avocatii lur Ilan Sor au dreptate.
  4. 07.09.2023 01:56:08 Fima
    De ce Moldova nu prelua dl Ilan Sor acasa?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.