Reportaje

IRINA VLAH: CETĂȚENII MOLDOVENI SUNT ÎNGRIJORAȚI DE CRIZA DEMOGRAFICĂ ȘI DE ACȚIUNILE AUTORITĂȚILOR ÎN DOMENIUL MILITAR

29 aprilie, 2024
IRINA VLAH: CETĂȚENII MOLDOVENI SUNT ÎNGRIJORAȚI DE CRIZA DEMOGRAFICĂ ȘI DE ACȚIUNILE AUTORITĂȚILOR ÎN DOMENIUL MILITAR
Irina Vlah, fondatoarea Platformei Moldova, a numit două probleme-cheie care îi preocupă pe cetățenii moldoveni la finalul campaniei naționale „Vocea poporului” - criza demografică și acțiunile autorităților în domeniul militar.

În cadrul unei conferințe de presă susținute luni la INFOTAG, ea a declarat că întâlnirile cu cetățenii din întreaga țară, care au avut loc pe parcursul a două luni, au scos la iveală temerile evidente ale acestora că „populația aptă de muncă pleacă în masă”.

„Satele se golesc, cetățenii pleacă în masă peste hotare, însăși temelia societății noastre este distrusă în fiecare zi. Numai în ultimii doi ani, peste 120.000 de persoane au părăsit definitiv țara, dintre care o parte semnificativă sunt tineri, iar aceasta este o mare tragedie. Am raportat public această problemă de mai multe ori, am făcut apel la conducerea țării, inclusiv la președintei Maia Sandu. Dar se pare că această problemă, de care depinde prezentul și viitorul țării noastre, nu o interesează pe ea, la fel ca și pe reprezentanții partidului PAS”, a declarat politicianul.

Potrivit Irinei Vlah, o altă problemă la fel de importantă pentru cetățeni numește păstrarea păcii în țară.

„Acest lucru se datorează evenimentelor alarmante care sugerează că autoritățile noastre se pregătesc pentru unele scenarii care subminează pacea în Republica Moldova”, a spus fostul bașcan al Găgăuziei.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 30.04.2024 01:08:00 Ilie
    Mne cajetsea, cito gospoja Vlah sgushaet craschi! Siscom!
  2. 30.04.2024 01:14:27 David
    Cred ca ca politic care are perspectiva si sanse bune, dna Vlah se face tot corect.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.