Русский Română

Partide politice

LIBERAL REFORMATORII PROMIS ALEGĂTORILOR SĂ CUREŢE MOLDOVA DE OLIGARHI

20 октября, 2014
LIBERAL REFORMATORII PROMIS ALEGĂTORILOR SĂ CUREŢE MOLDOVA DE OLIGARHI Partidul Liberal Reformator (PLR) promite cetăţenilor Moldovei să cureţe ţara de oligarhi, atât din opoziţie, cât şi din Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare (CPEG), din care face parte. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, astfel a declarat duminică liderul formaţiunii politice, în cadrul startului oficial a campaniei electorale.

 

Preşedintele PLR, Ion Hadârcă, a spus că liberal reformatorii vor participa la alegeri cu lozinca „Pentru Moldova, Fără Oligarhi!”.

 

„A venit timpul când clasa politică trebuie să se gândească la cetăţeanul simplu, nu la beneficiul său. În pofida faptului că nu este vina noastră, cerem scuze cetăţenilor pentru deciziile care au dus la furtul Băncii de Economii (BEM) şi a Aeroportului Chişinău. Vom lupta cu atacurile raider şi spălarea de bani”, a spus el.

 

Vicepreşedintele Parlamentului, copreşedintele PLR, Oleg Bodrug, a spus că „sarcina principală este de a conduce în interesele poporului”.

 

„Oligarhii împart domeniile de influenţă. Fură proprietate de stat. Avenit timpul să punem capăt acestor fărădelegi”, a spus Bodrug.

 

Vicepremierul Tatiana Potîng a îndemnat cetăţenii să nu voteze pentru partidele „ce reprezintă rău”.

 

„Aceste partide mint poporul prin promisiuni false despre un viitor european. Nu votaţi pentru ei, votaţi pentru PLR, care nu discută locurile în lista altui partid şi nu capitulează până la începutul bătăliei, aşezându-se confortabil la umbra stejarului (logotipul PLDM, pe lista căruia a propus să participe PLR un alt copreşedintele al formaţiunii, Ana Guţu – „I”)”, a spus ea.

 

După cum a relatat anterior „INFOTAG”, un grup de membri ai PLR, în frunte cu Guţu, i-a propus lui Hadîrcă să renunţe la campania electorală, considerând că partidul nu are şanse de a accede în Parlament. Potrivit opiniei sale, eşecul va fi un fiasco pentru partid, va duce la dezamăgirea alegătorilor şi pierderea susţinătorilor în teritoriu. Printre aliaţii Anei Guţu sunt deputatul Anatol Arhire, patru viceminiştri, doi vicepreşedinţi ai PLR şi liderul aripei tinere a partidului.