Русский Română

Partide politice

CEC A PREZENTAT ECHIPAMENTUL PENTRU DESFĂŞURAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE DIN 30 NOIEMBRIE

05 ноября, 2014
CEC A PREZENTAT ECHIPAMENTUL PENTRU DESFĂŞURAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE DIN 30 NOIEMBRIE Comisia Electorală Centrală (CEC) a pregătit toate cele necesare pentru desfăşurarea alegerilor pe 30 noiembrie. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, anunţul a fost făcut de preşedintele CEC, Iurie Ciocan, în cadrul prezentării utilajului cu care vor fi dotate secţiile de votare.

 

El a comunicat că finanţarea în sumă de 436 270 dolari a fost acordată din fondul comun al Guvernelor Moldovei şi Norvegiei, în cadrul proiectului PNUD pentru Democraţie. Din aceste resurse este prevăzută procurarea a 6 940 cabine pentru vot secret și 10 000 urne de vot precum și alte materiale electorale. Potrivit spuselor sale, pentru desfăşurarea alegerilor pe 30 noiembrie vor fi deschise 2066 secţii de votare, inclusiv 95 peste hotare. Fiecare secţie de vot va primi câte două urne standarde cu volum minim de 80 sau 45 litri, precum şi o urnă mobilă cu un volum minim de 27 litri.

 

Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a spus în cadrul prezentării utilajului că „acesta va contribui, în mod esenţial, la desfăşurarea corectă şi transparentă a procesului electoral, precum şi va garanta caracterul secret al votului”.

 

Adjunctul Ambasadorului Norvegiei în Moldova, Herman Baskar, a spus că „Norvegia va continua să sprijine pe termen lung procesul de reformă electorală”.

 

De asemenea, cu ajutorul Guvernului Suediei Moldova va asigura fiecare secţie de vot cu două laptopuri pentru verificarea datelor alegătorului şi confirmarea participării al vot.