Русский Română

Partide politice

IGOR DODON A PROPUS COMUNIŞTILOR SĂ CREEZE CU DEMOCRAŢII „BLOCUL OLIGARHILOR”

06 ноября, 2014
IGOR DODON A PROPUS COMUNIŞTILOR SĂ CREEZE CU DEMOCRAŢII „BLOCUL OLIGARHILOR” Preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, a criticat Partidul Comuniştilor (PCRM) spunând că „stă pe două scaune”.

 

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, care a fost dedicată rezultatelor vizitei sale la Moscova, unde Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întrunit cu Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, liderul socialiştilor a promis că „primul proiect de lege înregistrat după 30 noiembrie de fracţiunea PSRM va fi denunţarea Acordului de Asociere RM-UE”.

 

„Însă aceasta va fi posibil dacă proiectul va fi susţinut şi de comunişti, care în ultimul timp se comportă ciudat”, a spus Dodon.

 

Vorbind despre sistarea de către Rusia a importului de produse agricole moldoveneşti, socialistul a spus că „aceste probleme legate de exportul în Rusia au apărut după semnarea şi ratificarea Acordului RM-UE. Denunţarea documentului va permite reluarea activităţii pe pieţele tradiţionale. În pofida faptului că în prezent comuniştii nu comentează pozitiv aceste propuneri, vom aştepta până în decembrie, când vor fi anunţate rezultatele alegerilor pentru Parlament”, a spus liderul PSRM.

 

Dodon a spus că „în ultimul timp comuniştii mai des critică socialiştii decât guvernarea, reprezentanţii căreia sunt pentru reunirea RM cu România”.

 

„Voronin (liderul PCRM – „I”) este gata pentru o coaliţie cu Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc, care sunt împotriva Moldovei, iar cu cei care pledează pentru Uniunea Vamală Rusia, Belarus, Kazahstan, nici nu doreşte să vorbească. Se pare că şi-a băgat dracul coada, cum s-a întâmplat în 2003. Plahotniuc şi Voronin se tem de socialişti, deoarece după alegeri PCRM va trebui să răspundă în faţa cetăţenilor de ce formează o coaliţie cu democraţii. Comuniştii nu trebuie să-şi ascundă intenţiile de a crea o alianţă cu actuala guvernare şi să spună direct cetăţenilor despre aceasta. Ba mai mult, lasă-i să formeze un bloc al oligarhilor”, a conchis preşedintele PSRM, Igor Dodon.