Reportaje

26.04.2005 PARTIDUL REFORMEI SE VA NUMI PARTIDUL LIBERAL

26.04.2005 PARTIDUL REFORMEI SE VA NUMI  PARTIDUL LIBERAL

Chişinău. 26 aprilie. (INFOTAG). Partidul Reformei şi-a schimbat denumirea în Partidul Liberal (PL), potrivit unei decizii, adoptate, duminică, 24 aprilie, la Congresul II al Partidului Reformei, care a avut loc la Chişinău.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, ales în unanimitate de către Congres în această funcţie, a precizat pentru „INFOTAG” că formaţiunea cu noua denumire îşi propune să „promoveze valori liberale”.” În prezent, se vorbeşte tot mai des de integrare europeană, respectarea drepturilor şi libertăţile omului, dar deocamdată nu se întreprinde nimic. Republica Moldova are nevoie de un partid liberal care să contribuie la soluţionarea mai multor probleme, a spus Ghimpu.

„Republica Moldova are nevoie de un partid format din politicieni neobsedaţi de putere. Doar un partid, care nu a susţinut niciodată nomenclatura comunistă, este în drept să reprezinte dreapta politică a Republicii Moldova”, a afirmat Ghimpu.

Potrivit rezoluţiei Congresului, soluţionarea problemei transnistrene reprezintă o premisă pentru soluţionarea problemelor social-economice şi integrarea europeană a Republicii Moldova. PL salută noile abordări privind reglementarea diferendului transnistrean, în special, schimbarea formatului de negocieri şi asumarea unui rol mai important de către SUA, UE, Ucraina şi România. Totodată, PL regretă caracterul recentelor propuneri ale Ucrainei privind soluţionarea problemei transnistrene, în special, faptul că autorităţile R.Moldova şi societatea civilă nu au fost consultate în prealabil.

PL va continua să sprijine toate iniţiativele de reglementare a conflictului transnistrean şi va contribui la realizarea lor, care vor avea la baza suveranitatea, intependenta, unitatea si integritatea statului, se arată în rezoluţia Congresului PL.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.