Social

​FOSTUL PRIM-MINISTRU VLAD FILAT, ACHITAT ÎN DOSARUL DE SPĂLARE DE BANI

07 mai, 2024

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost achitat într-un dosar penal de spălare de bani. Potrivit INFOTAG, această decizie a fost luată marți de către Judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău.

Procurorii au susținut că, în 2013, Vlad Filat a primit ilegal de la Banca de Economii 12.847.902 de lei. Filat a efectuat o serie de tranzacții prin intermediul rudei sale Ion Rusu, care ulterior a decedat. Potrivit acuzării, prin intermediul unor companii administrate de Ion Rusu, fostul premier a convertit și transferat banii primiți pe contul unei companii nerezidente pentru a achita servicii de consultanță pentru campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Procurorul de caz a cerut să aplice fostului premier o pedeapsă de 7 ani de închisoare și o amendă de 12,8 milioane de lei, echivalentul sumelor care au făcut obiectul spălării banilor. Dosarul se află pe rol din ianuarie 2019 și a trecut prin mai multe perioade de stagnare. Procurorii au declarat că nu sunt de acord cu verdictul instanței și intenționează să îl conteste la Curtea de Apel.

Vlad Filat consideră că dosarul a fost fabricat de procurori la îndemnul adversarului său politic, fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.07 14:30 David
    Asta inseana ca Filat nu a fost vinovat?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.