Reportaje

FOȘTII ANGAJAȚI AI ANSA CER DEMISIA DIRECTORULUI AGENȚIEI

17 aprilie, 2024
FOȘTII ANGAJAȚI AI ANSA CER DEMISIA DIRECTORULUI AGENȚIEI
Foștii angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară (ANSA) - Maxim Sîrbu, Serghei Maximenco, Grigore Porcescu cer demisia directorului său, Radu Musteață. Ei îl acuză pe Musteață și pe adjunctul său de încălcări care aduc prejudicii bugetului.

Veterinarul Maxim Sîrbu, care a ocupat poziții de conducere în departamentele teritoriale ale ANSA, a declarat la o conferință de presă la agenția INFOTAG miercuri că în februarie 2024 Musteață i-a ordonat să demisioneze, iar când a primit refuz, a început o anchetă de serviciu și l-a suspendat din funcție.

Potrivit lui Sîrbu, „Musteață exercită presiune asupra angajaților incomozi”, care nu doresc să lucreze „în SRL-ul lui Radu Musteață”, în care a transformat ANSA. Sîrbu a spus că și alți angajați care ocupau funcții de conducere în direcții și departamente teritoriale au fost suspendați din funcții din motive similare: Sergiu Ionică; Corneliu Guțu; Valeriu Golban.

Potrivit lui, în urma reorganizării agenției, efectuate sub conducerea actuală, deficitul de veterinari ajunge la 50%.

Ca și concluzie, Maxim Sîrbu a remarcat că ultimul raport al Centrului Național Anticorupție, prezentat parlamentului, „plasează ANSA printre cele mai corupte instituții de stat”.

„Care este imaginea actuală a ANSA, dacă în raportul CNA este clar indicat că Agenția, sub conducerea lui Musteață, se numără printre cele mai corupte instituții de stat din Republica Moldova? Ca exemplu: directorul Serviciului Vamal Igor Talmazan și-a dat demisia din funcție din motive legate de o anchetă în care sunt implicați mai mulți inspectori suspectați de corupție... Nu trebuie să poarte Musteață, în calitate de conducător, răspunderea pentru o bună gestionare și să-și asume responsabilitatea atât pentru succes, cât și pentru eșecuri?", a întrebat Sîrbu.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 18.04.2024 03:25:45 David
    Cu dovezi la judicat!
  2. 18.04.2024 03:31:07 Eva
    Cred ca ei au 100% dreptate.
  3. 18.04.2024 03:38:03 Stas
    Toate lumea stie ce coruprie este la ANSA.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.