Reportaje

"MOLODAIA GVARDIA" ÎNFRAMNĂ TINERII SĂ PARTICIPE LA "MARŞUL VICTORIEI" DIN 9 MAI

10 aprilie, 2024
"MOLODAIA GVARDIA" ÎNFRAMNĂ TINERII SĂ PARTICIPE LA "MARŞUL VICTORIEI" DIN 9 MAI
Liderul organizaţiei publice "Molodaia Gvardia", Nichita Romenschi, a chemat tinerii patrioţi din Moldova şi pe toţi cei interesaţi să participe la "Marşul Victoriei" din 9 mai, la Chişinău. Romenschi a declarat miercuri la o conferinţă de presă la agenţia INFOTAG că "evenimentul va avea loc fără steaguri de partid - doar sub stindardul Victoriei şi sub drapelurile statului Republica Moldova".

Activistul a numit "blasfemie" faptul că "în acest an jubiliar al eliberării Moldovei de sub fascism, politicienii folosesc simbolistica partidului în acţiunile de comemorare a eroilor care şi-au dat viaţa".

Romenski a numit principalul obiectiv pe care membrii " Molodaia Gvardia " intenţionează să-l promoveze în aceste zile de mai - "menţinerea păcii pe pământ" şi "rezolvarea paşnică a problemelor".

Coordonatoarea organizaţiei internaţionale "Voluntarii Victoriei", Ecaterina Medvedeva, a informat că, ca şi în anii precedenţi, în Chişinău şi în câteva oraşe din ţară, va avea loc acţiunea "Valsul Victoriei", programată pentru 6 sau 8 mai.

"Au fost efectuate lucrări de amenajare a monumentelor eroilor care şi-au dat viaţa pentru eliberarea Moldovei acum 80 de ani. Mormintele soldaţilor de pe cimitirele civile au fost îngrijite. Din păcate, majoritatea mormintelor sunt abandonate de mult timp. Nu se ocupă nimeni de ele...", a declarat activista.

Medvedeva a relatat că, pe parcursul anului, în diferite localităţi din ţară, au avut loc festivaluri de cântece din timpul războiului, s-a oferit ajutor veteranilor rămaşi în viaţă.

"Au fost organizate expoziţii de fotografii din timpul războiului şi excursii la locurile memorabile, inclusiv la Platforma Şerpeni. Aceste evenimente au stârnit interes şi participare din partea cetăţenilor, în special a tineretului", a spus Medvedeva.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 11.04.2024 02:52:31 Galina
    Ei sunt tare bravo!
  2. 11.04.2024 02:57:14 Alexei
    Noi toti trebue pastram acest razboi in momoria noastra!
  3. 19.04.2024 01:41:47 Alexandru
    toate lumea civilizată comemorează și regretă razboaiele, doar terorușii îl glorifică și cheam la crime...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.