Reportaje

"AUTORITĂŢILE DIN MOLDOVA AU CALIFICAT CANALUL ITV CA FIIND DUŞMANUL POPORULUI" - FONDATORUL CANALULUI

25 martie, 2024
"AUTORITĂŢILE DIN MOLDOVA AU CALIFICAT CANALUL ITV CA FIIND DUŞMANUL POPORULUI" - FONDATORUL CANALULUI
Natalia Poliakova, directorul şi fondatorul companiei care deţine licenţa de emisie pentru postul de televiziune închis ITV, consideră că "autorităţile din Moldova l-au calificat ca fiind duşmanul poporului". Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, Poliakova a amintit că postul de televiziune a fost închis invocându-se motivul "suspiciunea de legătură cu o grupare criminală".

"În mod simplu, doar sub suspiciune. Consiliul Audiovizualului nu a putut indica nicio justificare politică pentru o astfel de decizie", a remarcat ea.

Poliakova a declarat că "sunt în acest domeniu de mulţi ani şi întotdeauna a fost dificil să lucrezi. Pentru că piaţa publicităţii (principala sursă de venituri - INFOTAG) din Moldova este o comunitate închisă".

"Mai multe posturi au o "umbrelă politică". Autorităţile ne-au urmărit constant, amendându-ne recent cu 150 de mii de lei. Aceşti bani pe care i-am primit în mod transparent de la o agenţie de publicitate, direcţionându-i către salariile angajaţilor. Am fost sancţionaţi pentru lipsa de conţinut propriu. Dar l-am crescut, devenind concurenţi pentru posturile oligarhilor. Consiliul a schimbat constant regulile şi legile jocului pentru canalele de televiziune, luând decizii punitive nejustificate. Încercările de a le soluţiona în instanţă s-au prelungit pentru luni, ani. Şi nimeni nu a crezut că trăim doar din bani din publicitate", a spus Poliakova.

Potrivit Nataliei Poliakova, decizia de a închide Canalul 5 a fost contestată în instanţă.

Jurnalistul, directorul Asociaţiei Jurnaliştilor şi Lucrătorilor din Mass-media Stop Media Ban, Ludmila Belcenkova, a declarat că "aceasta este deja a 13-a televiziune închisă de actualii guvernanţi".

"Moldova suferă pierderi de imagine în acest sens. Niciun investitor nu va veni într-o ţară în care nu sunt garantate drepturile omului, inclusiv dreptul la liberă exprimare", a remarcat Belcenkova.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 26.03.2024 01:48:57 Victoria
    Evedent ca asta este rezultat negativ pentru Moldova...
  2. 26.03.2024 01:49:48 Zosim
    De ce nu scrieti cine a fost si este stapinul acest canal, REAL?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.