Reportaje

MARINA TAUBER CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂŢILE INTENŢIONEAZĂ SĂ-I RIDICE MANDATUL DE DEPUTAT PRIN INTERMEDIUL PROCURATURII GENERALE

03 aprilie, 2024
MARINA TAUBER CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂŢILE INTENŢIONEAZĂ SĂ-I RIDICE MANDATUL DE DEPUTAT PRIN INTERMEDIUL PROCURATURII GENERALE
Deputata independentă Marina Tauber a declarat că autorităţile intenţionează să-i retragă mandatul pentru a împiedica activitatea politică ulterioară. Ea a informat miercuri la o conferinţă de presă la agenţia "INFOTAG" că pentru aceasta va fi utilizat un dosar penal deschis de Procuratura Generală.

În aprilie 2023, când Curtea de Apel Chişinău examina cazul lui Ilan Shor, în sala de judecată a intrat deputata Marina Tauber, care, folosind un megafon, a făcut o declaraţie: "Jos judecătorii corupţi!" şi a cerut demisia acestora. Procuratura a considerat acest lucru o intervenţie în justiţie utilizând poziţia oficială. În martie 2024, parlamentul i-a retras imunitatea parlamentară lui Tauber, iar în preajma aceasta, Procuratura Generală a trimis dosarul în instanţă.

"Înainte nu am crezut că exprimarea propriei opinii ar putea deveni obiectul unei persecuţii penale. Dar a ajuns şi la asta. Nu mai pot numi numărul exact de dosare deschise din cauza activităţii mele politice. Se pare că persecutarea Marinei Tauber devine un sport naţional", a declarat deputata.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 04.04.2024 12:23:47 Fima
    Am ipresie ca avocat nu este prea puternic.
  2. 04.04.2024 12:24:48 Nicolae
    Vse sito belimi nitcami...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.