Reportaje

ŞEFUL NORDGAZ FURNIZARE CONSIDERĂ „ILEGALĂ”DECIZIA DE SUSPENDERE A LICENȚEI COMPANIEI

27 decembrie, 2023
ŞEFUL NORDGAZ FURNIZARE CONSIDERĂ „ILEGALĂ”DECIZIA DE SUSPENDERE A LICENȚEI COMPANIEI

Directorul Nordgaz Furnizare, Alexandru Grosu, consideră ilegală decizia de suspendare pentru trei luni a licenţei companiei, adoptată pe 22 decembrie de Agenţia naţională pentru reglementare în energetică (ANRE). El a declarat acest lucru miercuri, la o conferință de presă susţinută la sediul „INFOTAG”.

„Chiar şi fără a intra în esenţa deciziei, Agenția a încălcat regulamentul intern. Părțile interesate trebuie anunțate cu cinci zile înainte de ședința ANRE, dar compania a fost anunțată cu doar câteva ore înainte. Decizia de suspendare a licenței a fost luată în baza unei solicitări a operatorului Vestmoldtransgaz, dar Nordgaz Furnizare nu s-a putut familiariza cu documentul înainte de ședință, astfel că Agenția a încălcat dreptul la protejarea intereselor”, a spus Grosu.

Potrivit acestuia, Nordgaz Furnizare era pregătită pentru livrări „fizice” de gaze în Moldova din 21 decembrie (gazele urmau să vină din Ucraina), dar „nu a putut face acest lucru din cauza Vestmoldtransgaz, care tergiversa procedurile juridice de primire a gazelor”.

El a amintit că decizia ANRE a fost luată pe baza faptului că acțiunile Nordgaz Furnizare au condus la un dezechilibru în sistemul de transport al gazelor.

Grosu neagă că compania sa a fost implicată în aceasta. Potrivit acestuia, dezechilibrul, al cărui volum total s-a ridicat la 19 metri cubi, „este în întregime vina Vestmoldtransgaz, care nu a primit gazul în sistemul de transport al gazelor din Moldova”.
Grosu a menționat că firma sa va contesta în instanță decizia ANRE.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 28.12.2023 06:39:24 Mihai
    Crtd. ca dl Grosu are 100% dreptate.
  2. 28.12.2023 06:43:40 Filaret
    Adica dl Grosu de dovezi ca gaz eftin totusi exzista?
  3. 28.12.2023 06:47:09 Zosim
    Ni emu, ni Soru uje nicego ne dadut selati dlea liudei horosego v Moldova!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.