Reportaje

EX-ANGAJAȚII ANSA ACUZĂ CONDUCEREA INSTITUȚIEI DE ABUZURI ȘI MANAGEMENT INEFICIENT

10 aprilie, 2024
EX-ANGAJAȚII ANSA ACUZĂ CONDUCEREA INSTITUȚIEI DE ABUZURI ȘI MANAGEMENT INEFICIENT
Foștii angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) - Cristina Grădinariu, Alexandru Prodan și Dumitru Puha îl acuză pe directorul instituției, Radu Musteață, de abuzuri și management ineficient.

Fosta șefă a Departamentului de Control al Produselor Fitosanitare și a Îngrășămintelor, Cristina Grădinariu, a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă la INFOTAG că situația în Agenție s-a ”schimbat radical” spre rău după schimbarea conducerii în 2021.

În special, ea a remarcat că ”directorul Radu Musteața a încercat personal să o concedieze, iar după refuzul ei, a urmat presiunea psihologică, sesizarea la procuratură, în cele din urmă, sancțiuni disciplinare și concedierea”. Dar, conform spuselor Grădinariu, în februarie 2024 ea a fost reînscrisă în funcție prin hotărârea instanței, însă în aprilie a fost din nou concediată.

Fostul șef al subdiviziunii teritoriale a ANSA din Florești, Alexandru Prodan, a spus că în noiembrie 2021 a fost eliberat din funcție printr-un ordin al lui Musteața din motiv că ”nu se integrează în echipă”. Un caz similar s-a întâmplat cu fostul șef al subdiviziunii teritoriale din Bălți, Dumitru Puha, șeful subdiviziunii din Căușeni, Tudor Moraru, și alți angajați.

Concediații au apelat la instanță și au fost reînscrisi în funcție, dar spun că ”Musteața refuză să execute hotărârea instanței și îi concediază din nou”. Ei remarcă că ”ca urmare a abuzurilor, din bugetul de stat trebuie să fie plătită o sumă aproape de 2 milioane de lei ca compensații”.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 10.04.2024 03:20:18 Fima
    Numai dna Sandu face fata, da rest de la PAS nu au capacitatea si sicces.
  2. 10.04.2024 03:23:01 Dana
    Acum ANSA franeaza prea tare...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.