Reportaje

PARTIDUL „RENAȘTERE” DUPĂ VIZITA ÎN MOSCOVA: RUSIA ESTE PREGĂTITĂ PENTRU DIALOG ȘI COOPERARE DEPLINĂ

05 aprilie, 2024
PARTIDUL „RENAȘTERE” DUPĂ VIZITA ÎN MOSCOVA: RUSIA ESTE PREGĂTITĂ PENTRU DIALOG ȘI COOPERARE DEPLINĂ
Reprezentanții partidului „Renaștere” și-au prezentat concluziile vizitei lor la Moscova săptămâna trecută, unde au avut întâlniri în Duma de Stat, Consiliul Federației și au participat la un forum economic internațional în CSI. Deputata Irina Lozovan a declarat vineri într-o conferință de presă la agenția „INFOTAG” că „la Moscova a existat un mare interes față de delegația partidului”.

„Am constatat încă o dată că suntem așteptați, suntem cunoscuți. Am observat un interes imens față de delegația moldovenească, o pregătire pentru dialog, o cooperare deplină între țările CSI, în special Federația Rusă. Puterea trebuie să înțeleagă că ruptura dialogului, a relațiilor economice și diplomatice cu CSI, cu Rusia, va duce la o adevărată catastrofă în economie și în domeniul social. Acest lucru lucrează împotriva poporului nostru”, a spus parlamentara.

Deputatul Vasile Bolea a menționat că delegația a avut o întâlnire cu deputatul Dumei de Stat, președintele Partidului Liberal-Democrat al Rusiei, Leonid Slutski. Potrivit lui Bolea, cele două partide ar putea semna în viitor un acord de cooperare. Bolea crede că în viitorul apropiat, în urma alegerilor prezidențiale și parlamentare, în Moldova va avea loc o schimbare a elitelor politice, vor veni la putere „pragmaticii”, care vor reuși să normalizeze relațiile cu Rusia.

Deputatul Alexandr Suhodolski a relatat despre întâlnirea cu senatorul Alexei Pușkov. Potrivit lui Suhodolski, au fost discutate o serie de probleme, inclusiv „presiunea fără precedent exercitată de autorități asupra politicienilor de opoziție, care văd o cale alternativă de dezvoltare a țării, inclusiv în restabilirea relațiilor cu Federația Rusă”.

„Țările CSI, Rusia - partenerii noștri istorici, frații sunt pregătiți să revină la relații diplomatice, sociale, comerciale și economice normale, sănătoase cu Moldova, ceea ce va asigura Republicii un progres dinamic”, a spus el.

Toți cei trei deputați au fost aleși în parlament din partea Blocului Socialist și Comunist. Anul trecut, aceștia au părăsit partidul socialist și au devenit „deputați independenți”, alăturându-se „Renașterii”.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 09.04.2024 01:39:47 Nicolae
    Acest partid nu are nici o sansa in Moldova...
  2. 09.04.2024 01:44:57 Raisa
    Rosia etoi partii nicem ne pomojet uje!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.