Reportaje

FIICA DEPUTATEI PAS, DIANA CAZACU, A DECLARAT CĂ EA ȘI FAMILIA EI “AU FOST IMPLICAȚI ÎNTR-UN SCANDAL POLITIC”

09 aprilie, 2024
FIICA DEPUTATEI PAS, DIANA CAZACU, A DECLARAT CĂ EA ȘI FAMILIA EI “AU FOST IMPLICAȚI ÎNTR-UN SCANDAL POLITIC”
Inspectorul vamal Diana Cazacu - fiica deputatei în Parlamentul din partea partidului de guvernare PAS, Victoria Cazacu, a declarat că ea și familia ei “au fost implicați într-un scandal politic”. Diana Cazacu a informat marți în cadrul unei conferințe de presă la agenția “INFOTAG” că în spatele acestui scandal “stau interese ascunse și indignări ale anumitor personae”.

Săptămâna trecută, CNA a efectuat percheziții la vama Aeroportului din Chișinău într-o anchetă privind corupția. Diana Cazacu a declarat că “este considerată suspectă în acest caz, deoarece ancheta nu are dovezi suficiente pentru a aduce acuzații”.

“Eu sunt deschisă la cooperare cu autoritățile judiciare și sunt convinsă că voi obține dreptate, voi demonstra că sunt curată ăn faţa legii”, a subliniat Cazacu.

Cazazu crede că motivul pentru care a fost implicată în acest “scandal” a fost faptul că, în toamna anului 2023, șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a propus-o ca potențial candidat la conducerea vămii din aeroport.

“Relația șefului vămii (aeroportului) cu mine s-a schimbat, iar atunci am realizat că mă pot aștepta la surprize neplăcute. Este foarte regretabil că după perchezițiile efectuate la aeroport, au început atacurile publice la adresa familiei mele, în special la adresa mamei mele - deputata Victoria Cazacu (pe care speakerul, liderul PAS, Igor Grosu a îndemnato să-și depună mandatul de deputat – “I.”)”, a spus Cazacu.

Ea a subliniat că activitatea ei nu a fost niciodată legată de familia ei, inclusiv de mama ei. De asemenea, a reamintit că fiecare este „responsabil personal”. Cazacu crede că Igor Talmazan (care a demisionat după evenimentele recente) a devenit, de asemenea, "victimă a acestui scandal".

Cazaku a refuzat să răspundă la întrebările presei și să ofere detalii, dar a exprimat disponibilitatea de a oferi informații suplimentare în cadrul unei interviuri scrise sau emisiuni televizate.

După scandalul de corupție de la aeroport, Igor Talmazan și-a anunțat demisia. Victoria Cazacu a fost exclusă din partid și din fracțiunea parlamentară. Cu toate acestea, ea a refuzat să îndeplinească cerința președintelui Parlamentului, Igor Grosu, de a-și depune mandatul. Ea a declarat că va rămâne un deputat independent până când se vor clarifica toate circumstanțele, cerând respectarea prezumției de nevinovăție în ceea ce o privește pe fiica ei.   

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 10.04.2024 12:47:40 Ilie
    Cred ca ei au dreptate!
  2. 10.04.2024 12:48:33 Fima
    Ce a declarat fiica este corect asa si trebue.
  3. 10.04.2024 12:50:11 Maria
    Nimeni nu are drept se spuna ca Diana Cazacu este vinovata.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.