Reportaje

CONSILIERUL SOCIALIST INDIGNAT DE INTERDICȚIA DE INTRARE ÎN ROMÂNIA

11 aprilie, 2024
CONSILIERUL SOCIALIST INDIGNAT DE INTERDICȚIA DE INTRARE ÎN ROMÂNIA
Liderul Organizației teritoriale Bălți a Partidului Socialiștilor, Maxim Moroșan, și-a exprimat indignarea față de faptul că în data de 9 aprilie i s-a refuzat intrarea în România. El consideră motivul refuzului „inventat”, declarând că va contesta interdicția în instanță.

La o conferință de presă joi la agenția „INFOTAG”, a spus că prima dată a călătorit în România în calitate de președinte al Comisiei Consiliului Municipal (CM) Bălți pentru twinning și atragerea investițiilor.

„În ultimele câteva luni, CM a adoptat multe inițiative și proiecte legate de orașele din România. Mă îndreptam spre țară pentru a studia soluțiile urbane. Dar la vama Sculeni, vameșii români m-au reținut și, după o oră și jumătate, au declarat că reprezint o ”amenințare la adresa securității naționale” a României. Este o comandă politică a anumitor forțe. În aceeași zi, într-unul dintre orașele României se afla un grup de consilieri de la ”Partidul Nostru”. Nu cred că este o coincidență”, a spus Moroșan.

Moroșan vede în acțiunile autorităților din România ”un echilibru față de poziția sa de promovare a statalității moldovenești, a limbii și identității moldovenești, a culturii și tradițiilor Moldovei, ca stat antic”.

„Nu sunt împotriva poporului român și a prieteniei cu acesta, sunt pentru contacte și interacțiuni constante. Suntem vecini. Dar sunt pentru poporul moldovean. Vreau ca copiii noștri să învețe istoria Moldovei, nu istoria română. Poate că pe cineva nu îl satisface atitudinea mea nu doar față de istorie, dar și față de sărbătorirea Zilei Victoriei. Dar eu consider și consider 9 mai o sărbătoare luminoasă. La Bălți, această dată va fi sărbătorită special în acest an cu ocazia a 80 de ani de la eliberarea orașului de sub fascism. Voi purta panglica Sf. Gheorghe ca simbol al victoriei”, a promis Moroșan.

El a declarat că nu a avut și nu are nicio problemă penală, nici în Rusia, unde a locuit 20 de ani, nici în Moldova.

„Sunt procese verbale administrative pentru purtarea benzii Sf. Gheorghe de la poliția Bălți, dar nu îmi voi schimba atitudinea față de acest simbol și față de Marea Victorie”, a spus Moroșan, care „intenționează să-și apere în instanță onoarea și demnitatea”, referindu-se la interdicția impusă de a intra în România.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 12.04.2024 01:43:27 Galina
    Vecinii nostrii au drept se face asa ceva, ei sunt stapini si punctu!
  2. 15.04.2024 12:40:30 Fima
    Cred ca dl Petcov este mai bun primar...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.