Reportaje

01.06.2005 CHIŞINĂUL ARE NEVOIE DE UN PROGRAM DE DEZVOLTARE, SUSŢINE CANDIDATUL DE PRIMAR GHEORGHE SIMA

01.06.2005 CHIŞINĂUL ARE NEVOIE DE UN PROGRAM DE DEZVOLTARE, SUSŢINE  CANDIDATUL DE PRIMAR GHEORGHE SIMA

Chişinău, 1 iunie. (INFOTAG). Chişinăul are nevoie de un Program de dezvoltare, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gheorghe Sima, liderul partidului „Uniunea Muncii - Patria Rodina”, înregistrat, luni, în calitate de candidat pentru funcţia de primar general al capitalei, cu nr. 3.

Gheorghe Sima a anunţat că în prezent formaţiunea sa lucrează la un astfel de program, care va fi făcut public pînă la finele campaniei electorale în municipiu şi care „prevede dezvoltarea social-economică a capitalei, astfel încît Chişinăul să devină un oraş modern, european”.

Documentul va acorda o atenţie deosebită calculării şi formării preţurilor la serviciile comunale. „La momentul de faţă, acest tarife sînt exagerate, cu cel puţin 30% mai mari decît cele reale. Toţi agenţii economici care prestează aceste servicii trebuie să fie uniţi într-un concern condus de administraţia Primăriei, numai astfel preţurile vor fi stabilite corect”, a opinat Sima.

El a calificat drept exagerate şi preţurile în transportul auto privat. „Adevărul este că majoritatea membrilor Consiliului Municipal deţin cîte 2-3 rute auto, anume din această cauză ei vor să majoreze preţurile în transport. Programul elaborat de noi va conţine modalităţile şi mecanismul de gestionare corectă a acestei ramuri”, a mai spus candidatul.

El a afirmat că, în ultimii ani, în Primăria capitalei s-a creat un climat nesănătos. „Divergenţele dintre administraţia Primăriei şi Consiliul Municipal împiedică dezvoltarea oraşului. Este cazul să înţelegem cu toţii că politica nu trebuie amestecată cu necesităţile oraşului, pentru că, în final, au de suferit locuitorii municipiului”, a afirmat liderul formaţiunii „Uniunea Muncii - Patria Rodina”.

El a pledat pentru majorarea cu 50% a investiţiilor în învăţămînt şi cu 30% - a salariilor angajaţilor din această ramură. Resursele financiare ar putea fi obţinute din bugetul local, băncile comerciale, de la agenţii economici şi chiar unii cetăţeni de rînd, a opinat Sima.

El a declarat că, dacă nu va învinge în alegeri, este dispus să-şi propună ideile de dezvoltare a capitalei viitorului Primar General de Chişinău.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.