Reportaje

02.06.2005 EYE MOLDOVA A LANSAT CEA DE A II FAZĂ A PROIECTULUI „CONSOLIDAREA PARTICIPĂRII TINERILOR APARŢINÎND MINORITĂŢILOR ETNICE”

02.06.2005 EYE MOLDOVA A LANSAT CEA DE A II FAZĂ A PROIECTULUI „CONSOLIDAREA PARTICIPĂRII TINERILOR APARŢINÎND MINORITĂŢILOR ETNICE”

Chişinău, 2 iunie. (INFOTAG). Asociaţia „European Youth Exchange Moldova” în parteneriat cu Fundaţia germană „Otto Benecke e.V.” a lansat, joi, cea de a II fază a proiectului „Consolidarea participării tinerilor aparţinînd minorităţilor etnice din Moldova” implementat la noi începînd cu aprilie, 2004.

După cum transmite INFOTAG, Sergiu Tomşa, directorul proiectului a comunicat că cea de a II fază, care va fi implementată pînă în februarie 2006, are un buget de 100 mii euro, acordaţi de către Guvernul Germaniei din fondurile pentru „Pactul de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est”.

„Scopul proiectului este promovarea dezvoltării democraţiei în Moldova susţinînd implicarea socială şi participarea tinerilor minorităţilor etnice şi celor aflaţi în situaţii de risc, dezvoltarea comunicării interculturale şi promovarea toleranţei” - afirmă Sergiu Tomşa.

El a relevat că vor fi organizate şi stagii în Germania şi Polonia pentru dezvoltarea formatorilor naţionali care lucrează cu tinerii. Anul trecut de asemenea stagii au beneficia 22 de persoane.

„În cadrul proiectului vom acorda şi cinci granturi sub formă de echipament, calculatoare, imprimante. În cadrul primei faze am acordat trei asemenea granturi. Beneficiarii sînt Consiliile locale a tinerilor (CLT) care elaborează proiecte de colaborare cu alte CLT” – afirmă Tomşa.

Sergiu Tomşa a mai specificat că EXE Moldova va continua să elaboreze buletine informative, ghiduri şi manuale care conţin diferite oportunităţi pentru tineri, jocuri interactive, activităţi interculturale şi rezolvare a conflictelor.

Ivanka Griffius, reprezentata Fundaţiei „Otto Benecke e.V.” a comunicat că Guvernul Germaniei a decis să susţină acest proiect deoarece Moldova este un stat care protejează minorităţile naţionale, dar se mai confruntă cu unele lacune.

„Proiectul în cauză s-a dovedit a fi unul de succes care chiar ajută şi contribuie la integrarea tinerilor minorităţilor naţionale în societate şi la participarea activă la viaţă socială. Sperăm că şi cea de a II fază va fi la fel de eficientă ca şi prima” – a spus Ivanka Griffius.

INFOTAG precizează: Fundaţiei „Otto Benecke e.V.” a fost creată în anul 1965 la iniţiativa asociaţiilor studenţeşti din Germania. Împreună cu Guvernul Germaniei realizează programe educaţionale şi de bursă pentru emigranţii şi refugiaţii prezenţi în Germania, dar şi crearea structurilor democratice de lucru cu tinerii din Europa de Est, Asia Centrală şi Orientul Apropiat, programe de schimb de specialişti în domeniului lucrului cu tineretul.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.