Reportaje

09.06.2005 COMPANIA DHL PROGNOZEAZĂ O CREŞTERE CU 25% A LIVRĂRILOR EXPRES ÎN MOLDOVA, ÎN ANUL 2005

09.06.2005 COMPANIA DHL PROGNOZEAZĂ O CREŞTERE CU 25% A LIVRĂRILOR EXPRES ÎN MOLDOVA, ÎN ANUL 2005

Chişinău, 9 iunie. (INFOTAG). Compania DHL, lider mondial în sfera livrărilor expres, prognozează pentru anul 2005 o creştere cu 25% a serviciilor prestate pe piaţa Moldovei, pînă la 35 mii, după evoluţiile înregistrate în primele trei luni ale anului. Reprezentanţii companiei DHL au lansat această prognoză în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate pe piaţa moldovenească.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Eduard Casperski, directorul regional al DHL în CSI, a spus că DHL este prima companie de livrări expres care a început să activeze în Moldova.

„Atunci, nu doar am deschis un mic oficiu, ci am pus baza unei adevărate industrii. Primii noştri clienţi au fost companiile străine şi ambasadele, după care au urmat întreprinderile autohtone din sectorul textilelor, „Ionel”, „Tricon”. Acum, avem o clientelă extrem de variată”, a afirmat Casperskii.

El a apreciat în mod deosebit colaborarea cu întreprinderile vinicole din ţară. „Este un sector cu care colaborăm de mult timp şi am contribuit esenţial la colaborarea întreprinderilor vinicole din Moldova cu parteneri străini din toată lumea. La moment, 70% din serviciile noastre vizează clienţii corporativi, restul - cei din sectorul privat”, a spus Casperski.

Compania are o cifră de afaceri de cca $0,5 mln., iar volumul pieţei de livrări expres din Moldova se estimează la aproximativ $2 mln.

„Efectuăm cele mai multe livrări în ţările europene, CSI şi SUA, dar avem comenzi, uneori chiar unice, în toată lumea. Dispunem de filiale în opt oraşe: Chişinău, Tirapsol, Comrat, Cahul, Soroca, Ungheni, Bălţi şi Edineţ şi, an de an, devenim mai cunoscuşi, dovadă fiind majorarea volumului de servii prestate”, afirmă directorul regional DHL.

Roland Thomas, directorul comercial DHL în CSI a declarat că în prezent compania prestează servicii în 220 de state ale lumii, datorită experienţei bogate în domeniul livrărilor pe cale aeriană, terestră, maritimă. În anul 2004, DHl a obţinut un beneficiu de 24 mlrd. euro, a mai spus Thomas.

INFOTAG precizează: Compania DHL a fost fondată în anul 1969, şi a fost denumită după numele fondatorilor: Adriana Dalsy, Larri Hillblom şi Robert Linn. De la 1 ianuarie, 2002 compania germană „Deutsche Post World Net” este acţionarul principal al DHL.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.