Reportaje

14.06.2005 VICEPREŞESDINTELE PL CONSIDERĂ CĂ ARE CELE MAI MARI ŞANSE SĂ DEVINĂ PRIMAR AL CAPITALEI

14.06.2005 VICEPREŞESDINTELE PL CONSIDERĂ CĂ ARE CELE MAI MARI ŞANSE SĂ DEVINĂ PRIMAR AL CAPITALEI

Chişinău, 14 iunie. (INFOTAG). Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), consideră că are cele mai mari şanse să devină Primar General al municipiului Chişinău, din cei zece candidaţi înregistraţi.

Chirtoacă a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia INFOTAG, că este cel mai tînăr candidat (27 de ani) şi unicul care „nu are legături cu fosta nomenclatură sovietică”.

„Chişinăul are nevoie de un primar tînăr, cu viziuni proeuropene. Numai astfel vom apropia momentul integrării europene a Moldovei. Nu putem face schimbarea de la trecutul comunist la integrarea în Uniunea Europeană, cu oameni care au cîntat cîndva laude Partidului Comunist. Sper că alegătorii din Chişinău vor înţelege că municipiul are nevoie de un primar tînăr”, a spus Dorin Chirtoacă. Sloganul lui electoral este: „Un primar tînăr – o capitală europeană!”.

Vicepreşedintele PL şi-a prezentat programul electoral, care prevede schimbări în trei direcţii: la primărie, în oraşul Chişinău, în satele, oraşele şi comunele din componenţa municipiului Chişinău.

Dorin Chirtoacă s-a angajat să afişeze pe site-ul oficial al primăriei informaţii despre executarea bugetului capitalei; să simplifice procedurile de obţinere a licenţelor, autorizaţiilor, certificatelor; să angajeze personalul primăriei pe bază de concurs; să promoveze tineri în funcţii de conducere; să atragă investiţii străine pentru dezvoltarea business-ului mic şi mijlociu; să asigure livrarea de apă caldă anul împrejur, să construiască locuinţe pentru categoriile defavorizate şi familii tinere; să repare drumurile; să construiască o fabrică de prelucrare a deşeurilor etc.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.