Reportaje

20.06.2005 CAMPANIA ELECTORALĂ SE DESFĂŞOARĂ CU ÎNCĂLCĂRI ALE LEGISLAŢIEI ÎN VIGOARE, AFIRMĂ CANDIDATUL INDEPENDENT MIHAI SEVEROVAN

20.06.2005 CAMPANIA ELECTORALĂ SE DESFĂŞOARĂ CU ÎNCĂLCĂRI ALE LEGISLAŢIEI ÎN VIGOARE, AFIRMĂ CANDIDATUL INDEPENDENT MIHAI SEVEROVAN

Chişinău, 20 iunie. (INFOTAG). Campania electorală se desfăşoară cu încălcări ale legislaţiei în vigoare, iar pînă în prezent, s-au semnalat mai multe nereguli care o favorizează pe candidatul Partidului Comuniştilor, Zinaida Greceanîi, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia INFOTAG, candidatul independent pentru funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Mihai Severovan.

El a invocat exemplul organizaţiei obşteşti „Protecţia Consumatorului”, care, „contrar Legii cu privire la asociaţiile obşteşti, ce interzice antrenarea acestora în politică, a declarat că va susţine în alegeri candidatura Zinaidei Greceanîi”.

Mihai Severovan a mai spus că în campania electorală a candidatului PCRM sînt antrenaţi minori, care difuzează prin oraş fluturaşi, „în timp ce legislaţia interzice antrenarea copiilor în acţiuni cu caracter politic”.

„În plus, în capitală deja de cîteva zile sînt difuzate foi volante ale aceluiaşi candidat al Partidului Comuniştilor, care nu conţin informaţii despre tiraj şi tipografia la care au fost executate. Astfel, se încalcă flagrant prevederile legislaţiei electorale a Republicii Moldova”, a declarat Severovan.

El a cerut Ministerului Justiţiei să ia măsurile de rigoare faţă de organizaţia obştească care se implică în activităţi politice, Comisiei Electorale Centrale şi Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău - „să sancţioneze candidatul Partidului Comuniştilor”, iar misiunii OSCE - „să includă în rapoartele sale pe marginea scrutinului, încălcările menţionate”.

Candidatul independent a făcut un apel către partide şi candidaţii de primar, prin care i-a chemat „să dea dovadă de corectitudine maximă şi să desfăşoare o campanie electorală în conformitate cu standardele democratice”.

„Sînt convins că numai printr-o campanie electorală corectă vom consolida imaginea Moldovei de stat democratic şi vom exclude orice posibilitate de contestare a rezultatelor scrutinului din 10 iulie 2005”, a declarat Mihai Severovan.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.