Reportaje

01.07.05 CANDIDATUL INDEPENDENT MIHAI SEVEROVAN ACUZĂ «MOLDOVA- 1” DE APLICAREA CENZURII

01.07.05 CANDIDATUL INDEPENDENT MIHAI SEVEROVAN ACUZĂ «MOLDOVA- 1” DE APLICAREA CENZURII

Chişinău, 1 iulie. (INFOTAG). Mihai Severovan, candidat independent pentru funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, susţine că administraţia postului public de televiziune „Moldova-1” aplică cenzura şi îi discriminează pe concurenţii electorali. Severovan îşi motivează afirmaţia printr-un caz concret, produs săptămîna curentă.

Candidatul a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, că staff-ul său electoral a solicitat postului „Moldova-1” să difuzeze un spot publicitar, care conţinea şi unele elemente din programul prezentat de vestita formaţie “Zdob şi Zdup” la ediţia “Eurovision” de la Kiev. „Administraţia “Moldova-1” nu numai că a refuzat să plaseze acest sport, asumîndu-şi rolul de judecător şi de avocat al formaţiei, dar şi a preluat atribuţiile organelor electorale şi ale Consiliului Coordonator al Audiovizualului, declanşînd o campanie împotriva mea personal şi a staff-ului pe care îl conduc”, a declarat Severovan. În opinia lui, „Moldova-1” nu avea nici un temei juridic să sesizeze în legătură cu acest caz Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, pentru că, prin legislaţia în vigoare, responsabilitatea pentru conţinutul spoturilor revine concurentului electoral.

„Prin urmare, toate litigiile care pot apărea în acest context trebuie soluţionate, conform legislaţiei, de către CEC. “Moldova-1” şi-a depăşit atribuţiile legale, asumîndu-şi împuterniciri proprii organelor electorale”, a spus Severovan, declarînd că a fost discriminat de acest post de televiziune.

„Toţi concurenţii electorali folosesc în spoturile lor publicitare muzica unor interpreţi sau formaţii şi, la sigur, nimeni nu are încheiate contracte cu respectivele trupe sau cîntăreţi. Urmînd logica administraţiei postului de televiziune “Moldova-1”, ar trebui să fie sistată imediat difuzarea tuturor spoturilor electorale. Nu se ştie de ce, “Moldova-1” a acordat atenţie doar clipului lui Mihai Severovan. Evident, avem de a face cu o discriminare”, a spus candidatul.

El a calificat comportamentul administraţiei “Moldova-1” drept „un atac la adresa sa, care are la bază motive de ordin politic şi urmăreşte scopul compromiterii imaginii sale”.

Mihai Severovan a declarat că, dacă administraţia „Moldova-1” nu îi va aduce scuzele de rigoare în public, el ar putea cere în instanţă repararea prejudiciilor care i-au fost cauzate.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.