Reportaje

08.08.2005 PLOAIA TORENŢIALĂ A INUNDAT TOATE LOCURILE JOASE DIN CHIŞINĂU

08.08.2005 PLOAIA TORENŢIALĂ A INUNDAT TOATE LOCURILE JOASE DIN CHIŞINĂU

Chişinău, 8 august. (INFOTAG). După o arşiţă de două săptămîni, Chişinăul s-a confruntat duminică cu o puternică ploaie torenţială, în rezultatul căreia au fost inundate piaţa din faţa Gării feroviare, intersecţia străzilor Calea Ieşilor – Ion Creangă, strada de pe malul rîului Bîc. Torentele de ploaie au acoperit practic în întregime automobilele care se aflau în locurile joase din Chişinău.

După cum relatează agenţia INFOTAG, cele mai mari pierderi le-au suportat proprietarii punctelor de comerţ amplasate în trecerile subterane pentru pietoni. Aici se vindea tehnică electronică şi haine. Unele treceri au fost inundate completamente şi multe mărfuri au avut de suferit. Specialiştii Serviciului hidrometeorologic din Chişinău susţin că cele mai abundente ploi au căzut în municipiul Chişinău şi în Camenca. Ele au fost provocate de un ciclon din Balcani, care a schimbat brusc un anticiclon cald din sud.

Potrivit spuselor meteorologilor, din Vest se apropie un nou front atmosferic rece, care va aduce iarăşi în Moldova ploi însoţite de descărcări electrice. Însă, în noapte spre marţi el se va deplasa spre Ucraina şi precipitaţiile vor înceta. Specialiştii Departamentului situaţii excepţionale susţin că zeci de subunităţi de salvare au lucrat toată noaptea în vederea lichidării consecinţelor ploii torenţiale. Apa din trecerile subterane pentru pietoni a fost practic pompată. Echipele de pompieri pompează apa din subsolurile caselor de locuit şi din depozitele de la Piaţa Centrală. Fără energie electrică rămîn circa 10 localităţi din republică.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.