Reportaje

15.08.05 CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA INFOTAG: CURS DE REABILITARE PSIHOLOGICĂ PENTRU COPII DIN BESLAN

15.08.05 CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA INFOTAG: CURS DE REABILITARE PSIHOLOGICĂ  PENTRU COPII DIN BESLAN

Chişinău, 15 august. (INFOTAG). Un grup de 11 copii, care îşi fac studiile la şcoală nr.1 din Beslan şi care au fost implicaţi nemijlocit în tragedia de la Beslan, participă, în perioada 14-22 august, la un curs de reabilitare psihologică în Republica Moldova. Despre aceasta s-a vorbit la conferinţa de presă susţinută de către organizaţia obştească YMCA-Moldova.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Tatiana Svetlova, profesoară la şcoala din Beslan, a comunicat într-o conferinţă de presă, susţinută de către organizaţia obştească YMCA-Moldova, că copiii veniţi în Moldova au vîrste cuprinse între 10 şi 17 ani, iar tragedia prin care au trecut i-a afectat. Deşi a trecut aproape un an de atunci, comportamentul lor s-a schimbat radical, unii au devenit mai tăcuţi, alţii mai agresivi. Cursul de reabilitare, oferit de psihologii din Moldova, le va fi de mare ajutor, a opinat Svetlova.

Roman Ostapenco, preşedintele YMCA-Moldova, a spus că în prezent copii se află la baza de odihnă din Sadova. Pentru ei a fost pregătit un program intens, cu jocuri, competiţii sportive, discoteci. Ei vor mai face excursii pe teritoriul ţării, vor vizita Complexul „Orheiul-Vechi”, unele mănăstiri, muzee, vor merge la Aventura Parc, la cinema, la bowling şi piscină.

Ostapenco a precizat că este prima excursie de acest gen, organizată pentru copii din Beslan în Moldova. „Copiii care au fost martori ai tragediei din Beslan au fost invitaţi şi în alte state, inclusiv în Turcia, unde ei au refuzat să meargă, din cauza atentatelor teroriste din ultimul timp. În Moldova ei au venit fără nici o rezervă, aşa că dacă vom găsi susţinere financiară vom mai organiza astfel de acţiuni”, a afirmat Ostapenco.

La conferinţă copii din Beslan au primit de la magazinul „Bomba” o combină muzicală, iar unul din sponsorii principali ai acestei acţiuni este şi Compania de telefonie mobilă „MOLDCELL”.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.