Reportaje

16.08.05. CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG: ACŢIONARII MOLDOVENI CER AUTORITĂŢILOR SĂ NU ADMITĂ FĂRĂDELEGI LA GEMENII SA

16.08.05. CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG: ACŢIONARII MOLDOVENI CER AUTORITĂŢILOR SĂ NU ADMITĂ FĂRĂDELEGI LA GEMENII SA

Deţinătorii a 58% din acţiunile Gemenii SA au cerut conducerii Moldovei să nu admită privatizarea magazinului de către acţionarii ucraineni, care au în posesie 36% din acţiuni.

Avocatul acţionarilor moldoveni, Iacob Rotaru, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că reprezentanţii Ucrainei, inclusiv preşedintele Consiliului de Securitate al acestei ţări, Piotr Poroşenco, caută să devină în mod ilegal stăpîni deplini ai magazinului.

Deşi instanţa de judecată a calificat drept nefondate revendicările acţionarilor ucraineni, aceştia fac eforturi pentru privatizarea magazinului, prin intermediul funcţionarilor moldoveni. În schimb, Poroşenco promite să contribuie personal la rezolvarea conflictului transnistrean, a spus avocatul.

Potrivit lui Rotaru, instanţa a decis reexaminarea dosarului şi a îngheţat problema transmiterii acţiunilor. Magazinul a fost transmis în arendă companiei Răut.

În mesajul către Parlamentul Moldovei acţionarii solicită formarea unei comisii de anchetă pentru examinarea cazului în instanţă, întrucît procesul a început încă în anul 2000.

Magazinul este evaluat la 10 mln. de dolari, iar în anul 2004 a achitat impozite în sumă de 7 mln. de lei.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.