Reportaje

23.08.05 RESTABILIREA SECTOARELOR CHIŞINĂULUI AFECTATE DE INUNDAŢIE VA ŢINE CEL PUŢIN TREI LUNI

23.08.05 RESTABILIREA SECTOARELOR CHIŞINĂULUI AFECTATE DE INUNDAŢIE VA ŢINE CEL PUŢIN TREI LUNI

Chişinău, 23 august. (INFOTAG). „Restabilirea sectoarelor Chişinăului afectate de inundaţie va ţine cel puţin trei luni în cazul unei finanţări normale”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, preşedintele Asociaţiei „Casa noastră – Chişinău”, Oleg Oniscenco.

Potrivit lui, ajutoarele pe care le acordă autorităţile locale sînt insuficiente şi nu corespund cu gravitatea situaţiei care s-a creat, astfel că „membrii Asociaţiei sînt nevoiţi să exercite funcţii de coordonatori între persoanele sinistrate şi cei care doresc să le ajute”.

Asociaţia îndeamnă populaţia şi agenţii economici să le acorde sinistraţilor ajutoare materiale (alimente, îmbrăcăminte, materiale de construcţie) sau ajutoare financiare.

La telefonul liniei fierbinţi deschise de Asociaţie (27-09-47) au sosit deja peste 100 de apeluri de la locuitorii loviţi de stihie, dar şi persoane care doresc să-i ajute.

Este prima acţiune de anvergură organizată de asociaţie de la momentul fondării (octombrie 2004). În această perioadă au fost realizate mai multe proiecte sociale de ajutorare a pensionarilor, de reconstrucţie a oraşului, activităţi culturale. Toate acţiunile sînt finanţate din contul sumelor donate de orăşeni.

Întrebat de reporterul INFOTAG care vor fi domeniile prioritare de investire a banilor, Oleg Oniscenco a spus că „iniţial, trebuie create condiţii normale pentru cazarea persoanelor care au pierdut acoperişul, înainte să vină iarna. Mai trebuie achiziţionate mijloace de igienă, medicamente, rechizite şcolare pentru copii”.

INFOTAG precizează: În municipiul Chişinău ploile au inundat circa 40 de case de locuit, iar alte 6 au fost distruse. 180 de persoane au rămas fără locuinţă.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.