Reportaje

24.08.05 ASOCIAŢIA MICULUI BUSINESS A RENUNŢAT LA MITINGUL DE PROTEST FAŢĂ DE INTERDICŢIA DE COMERŢ CU SECOND HAND

24.08.05 ASOCIAŢIA MICULUI BUSINESS A RENUNŢAT LA MITINGUL DE PROTEST FAŢĂ DE INTERDICŢIA DE COMERŢ CU SECOND HAND

Chişinău, 24 august. (INFOTAG). Asociaţia Micului Business este satisfăcută de faptul că Guvernul şi-a anulat hotărîrea prin care a interzis importul şi comerţul cu mărfuri second-hand, motiv pentru care renunţă la acţiunea de protest, programată pentru joi, 25 august, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, preşedintele Asociaţiei, Eugen Roşcovan.

El a spus că circa 4 mii de persoane din toate regiunile republice urmau să sosească la miting în centrul Chişinăului, printre acestea numărîndu-se nu doar vînzători şi importatori de second-hand, dar şi numeroşi cumpărători.

Roşcovan a anunţat că Asociaţia elaborează propuneri de reglementare a pieţei second-hand, pe care le va prezenta Guvernului în viitorul apropiat. “Deşi Guvernul a găsit putere să abroge hotărîrea nelegitimă, renunţăm provizoriu la acţiunea de protest şi am putea apela la ea oricînd. Autorităţile trebuie să elimine toate barierele în dezvoltarea micului business”, a spus preşedintele Asociaţiei.

În opinia lui, principalul impediment în dezvoltarea afacerilor în Moldova este politica de creditare, lipsită de perspicacitate.

«Este anormală situaţia în care cea mai săracă ţară din Europa are cele mai scumpe credite, iar Guvernul nu stimulează în nici un fel afirmarea micului business. Unele piedici birocratice sînt înlocuite cu altele. Chiar şi „legea ghilotinei”, adoptată recent, nu funcţionează, iar povara asupra întreprinzătorilor creşte”, a apreciat Roşcovan.

INFOTAG precizează: Prin hotărîrea adoptată pe 25 iulie Guvernul a interzis importul de haine şi încălţăminte purtată în Moldova, din 1 septembrie 2005, şi comerţul cu asemenea mărfuri, din 1 martie 2006.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.