Reportaje

20.09.2005 COMERCIAŢII DIN PIAŢA „DINAMO” VOR ORGANIZA LA 22 SEPTEMBRIE O ACŢIUNE DE LOCK-OUT

20.09.2005 COMERCIAŢII DIN PIAŢA „DINAMO” VOR ORGANIZA LA 22 SEPTEMBRIE O ACŢIUNE DE LOCK-OUT

Chişinău, 20 septembrie. (INFOTAG). Comercianţii din piaţa „Dinamo” din capitală vor organiza la data de 22 septembrie o acţiune de lock-out (vor închide demonstrativ punctele lor comerciale timp de două ore) în semn de protest faţă de decizia primăriei municipiului Chişinău de a lichida această piaţă.

Eugen Roşcovan, preşedintele Asociaţiei Micului Business (AMB), a menţionat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, că „este pentru prima dată în istoria economiei de piaţă a Republicii Moldova cînd micii întreprinzători vor închide demonstrativ punctele comerciale pentru a atrage atenţia asupra problemei sociale de care s-au ciocnit”.

Potrivit spuselor sale, după închiderea pieţei „Dinamo” circa 450 persoane vor rămîne „fără locurile de lucru pe care ei singuri le-au creat”.

„Dacă plusăm la această cifră şi membrii familiilor comercianţilor, vedem că la stare de disperare vor fi aduşi peste o mie de oameni” – a spus el.

Eugen Roşcovan susţine că de pe urma închiderii pieţei „Dinamo” vor avea de suferit şi consumatorii din raionul dat al capitalei, care „vor fi lipsiţi de posibilitatea de a cumpăra marfă mai ieftină”.

„Aceştia sînt zeci de mii de pensionari, oameni săraci, studenţi, elevi de la şcolile de meserii, pacienţi de la spitalele din zonă” – a menţionat el.

Preşedintele AMB şi comercianţii califică drept neîntemeiate argumentele primăriei precum că distrugerea acestei pieţe este prevăzută de Planul general de dezvoltare al municipiului Chişinău.

„Sub pretextul că Chişinăul este planificat să fie un oraş al viitorului, anumite grupuri de interese încearcă să ne dicteze ce să cumpărăm, de la cine să procurăm şi cu ce preţ. Iar oamenii rămîn fără locuri de muncă. Sînt lezate grav drepturile consumatorilor” – susţine el.

Eugen Roşcovan a spus că, deşi primăria afirmă că vînzătorilor de la piaţa „Dinamo” le vor fi puse la dispoziţie alte pieţe în capitală, în realitate „acestea sînt închise pentru ei”.

Comercianţii au adresat o scrisoare preşedintelui Vladimir Voronin prin care solicită implicarea lui în soluţionarea acestui conflict.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.