Reportaje

03.11.2005 VALERIU POIA VA CONTESTA REFUZUL CONSILIULUI ELECTORAL CHIŞINĂU DE A-L ÎNREGISTRA ÎN CALITATE DE CANDIDAT DE PRIMAR

03.11.2005 VALERIU POIA VA CONTESTA REFUZUL CONSILIULUI ELECTORAL CHIŞINĂU DE A-L ÎNREGISTRA ÎN CALITATE DE CANDIDAT DE PRIMAR

Chişinău. 3 noiembrie. (INFOTAG). Valeriu Poia pretendent independent pentru postul de Primar General al capitalei, susţine că refuzul Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău de a-l înregistra în calitate de candidat de primar în alegerile locale din 27 noiembrie, a fost condiţionat de „fărădelegile şi despotismul autorităţilor” care se tem că el va fi un concurent serios pentru favoritul lor în scrutin.

Poia a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că neregulile pe care Consiliul le-a depistat în actele depuse pentru înregistrare sînt inventate, astfel că Poia va ataca decizia CEC în instanţă şi va cere o verificare similară a semnăturilor în sprijinul unui alt candidat – primarul interimar Vasile Ursu.

Valeriu Poia a declarat că a devenit recent membru al Partidului Popular Republican, dar a dorit să candideze independent. El a spus că în cazul în care va cîştiga alegerile, va majora pensiile plătite de la bugetul municipal pînă la 1300 lei, salariile medicilor şi profesorilor – pînă la 4000 lei, ale poliţiştilor – pînă la 5000 lei, şi va micşora cu 20% salariile actuale ale angajaţilor din serviciile comunale.

Poia a mai anunţat că a avut recent o întrevedere cu primarul de Moscova, Iuri Lujkov, care i-a promis să legalizeze şederea a 350 mii de muncitori moldoveni în capitala Rusiei.

Valeriu Poia a ezitat să spună cîte sufragii ar putea acumula dacă ar participa la scrutin.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.