Reportaje

26.07.2006 ONG-URILE CARE AU PARTICIPAT LA FASTIVALUL DIN CĂUŞENI SUSŢIN CĂ ACESTA NU A FOST DEDICAT MINORITĂŢILOR SEXUALE

26.07.2006 ONG-URILE CARE AU PARTICIPAT LA FASTIVALUL DIN CĂUŞENI SUSŢIN CĂ ACESTA NU A FOST DEDICAT MINORITĂŢILOR SEXUALE

Chişinău, 26 iulie. (INFOTAG). Centrul de informaţii „GenderDoc-M” afirmă că festivalul care a avut loc la Căuşeni, sîmbătă, 22 iulie a.c., în cadrul campaniei europene pentru tineri „Toţi diferiţi – toţi egali” nu a fost dedicat minorităţilor sexuale din R.Moldova.

Alexei Marcicov, directorul „GenderDoc-M”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că în multe reportaje din ajunul şi de după festival, jurnaliştii au relatat, cu referire la organizatorii „acţiunilor de protest”, două organizaţii religioase care au susţinut o conferinţă de presă proprie, la 21 iulie, că „acesta este un eveniment al minorităţilor naţionale şi că la el, la Căuşeni, vor veni peste 200 de homosexuali şi lesbiene”.

„Mai mult ca atît, conducătorii acestor organizaţii au telefonat, au trimis scrisori prin e-mail la primăria oraşului, în alte instanţe oficiale ale administraţiei raionale, cu cerinţe de a interzice festivalul, şi chiar i-au ameninţat. La conferinţa de presă ei au promis să se „lămurească” cu cei care au autorizat desfăşurarea festivalului”, a spus Marcicov, care s-a arătat nedumerit în legătură cu faptul că „organizaţiile creştine ar fi putut ajunge la minciuni deschise”.

„La festivalul din Căuşeni nu au fost homosexualii şi lesbienele promise. Iar Centrul de informaţii „GenderDoc-M” a fost doar una dintre numeroasele organizaţii neguvernamentale, sosite la Căuşeni pentru a discuta la o masă rotundă despre starea de lucruri de la noi la capitolul realizarea activităţilor principale din Planul Naţional de Acţiuni în domeniul Drepturilor Omului”, a declarat directorul „GenderDoc-M”

În timpul conferinţei de presă, în faţa sediului Agenţiei INFOTAG, s-au adunat mai multe persoane care au protestat faţă de minorităţile sexuale.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.