Reportaje

01.08.2006 ASOCIAŢIA „CASA NOASTRĂ-CHIŞINĂU” SUSŢINE CĂ TARIFELE ÎN TRANSPORTUL MUNICIPAL AR PUTEA CREŞTE DIN NOU

01.08.2006 ASOCIAŢIA „CASA NOASTRĂ-CHIŞINĂU” SUSŢINE CĂ TARIFELE ÎN TRANSPORTUL MUNICIPAL AR PUTEA CREŞTE DIN NOU

Chişinău, 1 august. (INFOTAG). Asociaţia „Casa noastră-Chişinău” susţine că, pînă la finele anului curent, tarifele în transportul municipal ar putea creşte din nou, iar majorările care au avut loc, începînd cu luna curentă, sînt doar o primă etapă a creşterii tarifelor în troleibuse, autobuse şi microbuse. Despre aceasta s-a vorbit la conferinţa de presă susţinută marţi la INFOTAG de conducerea asociaţiei.

După cum transmite INFOTAG, Oleg Onişcenco, preşedintele Asociaţiei, a spus că peste 3 luni la consiliul municipal se va discuta majorarea tarifului în troleibuse pînă la 1,5 lei, iar în autobuse - pînă la 3 lei. Noul tarif pentru microbuse încă nu se cunoaşte.

„Noi speram că Consiliul municipal nu va adopta nici majorările de pînă la un leu în troleibuse şi 2 lei în autobuse şi 3 în microbuse, acum nu o sa ne mai mirăm dacă din toamnă tarifele vor fi majorate din nou” – susţine Oleg Onişcenco.

Preşedintele „Casa noastră-Chişinău” afirmă că noile tarife în transportul urban, valabile din 1 august, au fost o surpriză neplăcută pentru toţi locuitorii capitalei.

„În întreaga lume consiliile municipale luptă pentru apărarea locuitorilor oraşului, dar, din păcate, se pare că la noi e invers. În anul curent, pentru întreţinerea parcului de troleibuse şi autobuse din buget au fost alocate 300 mln. lei ($23 mln.), ceea ce este o sumă enormă. Cu toate acestea ei zic că pierderile în domeniu sînt foarte mari. Noi credem că gestionare proastă a banilor, dar şi tehnica învechită a dus la situaţia dată” – susţine Onişcenco.

În opinia sa, Consiliul municipal ar trebui să anuleze decizia de majorare a tarifelor în transportul municipal.

„Calitatea serviciilor nu a crescut, nici salariile nu s-au majorat. În asemenea situaţie oamenii, mai ales cei care lucrează în sectorul bugetar, se află într-o situaţie disperată. Noi vom cere efectuarea unei analize profunde a activităţii în domeniul transportului municipal, iar cei vinovaţi de gestionarea proastă a resurselor financiare să fie demişi din funcţie” – a comunicat Onişcenco.

Preşedintele Asociaţiei a spus că, în cazul în care noile tarife nu vor fi anulate, organizaţia sa va începe colectarea semnăturilor de la locuitorii capitalei, în speranţa că va convinge consiliul municipal să revină la tarifele de pînă la 1 august, 2006.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.