Reportaje

14.08.2006 ÎN REZULTATUL EXPLOZIEI UNUI TROLEIBUZ ÎN TIRASPOL A DECEDAT UN BĂRBAT DE 50 ANI ŞI O FETIŢĂ DE ŞASE ANI

14.08.2006 ÎN REZULTATUL EXPLOZIEI UNUI TROLEIBUZ ÎN TIRASPOL A DECEDAT UN BĂRBAT DE 50 ANI ŞI O FETIŢĂ DE ŞASE ANI

Tiraspol, 14 august. (INFOTAG). În Transnistria, duminică în jurul orei 14.00 a explodat un troleibuz ce circula pe ruta Nr.2. În rezultatul exploziei a decedat un bărbat de 50 de ani. Ulterior, a devenit cunoscut şi faptul că în spital a decedat şi o fetiţă de şase ani, care a suferit o traumă grea la cap.

Circa 10 persoane au suferit traume cu diferit grad de gravitate – patru dintre ei sînt în secţia de reanimare, iar ceilalţi – în secţia de traumatologie. Potrivit spuselor medicilor, starea sănătăţii lor este satisfăcătoare.

După cum relatează reporterul INFOTAG din Tiraspol, grupul de anchetă înclină să creadă că scopul exploziei în troleibuz a fost unul criminal şi a purtat un caracter intenţionat. Ei afirmă că nu există nici o legătură între această explozie şi explozia ce a avut loc într-o rutieră în Tiraspol la 6 iulie 2006.

În troleibuz experţii au găsit două mecanisme de la granatele de luptă, care au explodat în partea din spate a troleibuzului. Valul exploziei a fost îndreptat spre parbrizul din spate al troleibuzului, precum şi spre cel lateral. Conducătorul troleibuzului afirmă că, în momentul exploziei, în autovehicul se aflau circa 30-35 de oameni. Ministerul securităţii de stat a Transnistriei a fixat o recompensă în mărime de $10 mii pentru informaţiile despre persoanele ce stau în spatele acestei crime.

Andrei Dolta, adjunctul şefului direcţiei principale de urmărire a procuraturii transnistrene, le-a declarat jurnaliştilor că, după explozia din troleibuz MAI a primit cîteva apeluri telefonice despre nişte explozii care chipurile au avut loc în alte părţi ale oraşului.

Ministerul reintegrării al Republicii Moldova a chemat misiunea OSCE, care are o reprezentanţă în Transnistria, să contribuie la investigarea minuţioasă a exploziei din troleibuz cu scopul de a stabili adevăratele motive. Iar Guvernul Moldovei şi-a declarat disponibilitatea de a oferi ajutor în investigarea acestei infracţiuni.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.