Reportaje

12.09.2006 UNSTM ÎŞI PROPUNE SCOPUL SĂ-I CULTIVE TINERETULUI SENTIMENTUL DE PATRIOTISM

12.09.2006 UNSTM ÎŞI PROPUNE SCOPUL SĂ-I CULTIVE TINERETULUI SENTIMENTUL DE PATRIOTISM

Chişinău, 12 septembrie. (INFOTAG). Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM) va organiza, pe 16 septembrie, la Stadionul Republican un concert pentru tineri cu genericul „NOI sîntem sprijinul ţării”, care “este menit să-i insufle şi să-i consolideze tineretului convingerea că el este solicitat în ţara noastră, să-i cultive sentimentul de patriotism atît de necesar”.

Eugen Balan, preşedintele Uniunii, a menţionat marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că la concert vor participa vedete ale muzicii pop naţionale şi internaţionale. “Prin acest eveniment, dar şi prin alte activităţi care vor urma, Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova intenţionează să impulsioneze deşteptarea tinerilor pentru ca ei să conştientizeze faptul că anume ei constituie sprijinul ţării noastre, care a pornit pe calea anevoioasă dar onorabilă de unire cu familia prietenoasă a naţiunilor europene”, a spus el. Preşedintele Uniunii a menţionat că, în timpul concertului, “interpreţii şi colectivele artistice din Moldova vor accentua rolul tinerilor în viaţa societăţii noastre, iar invitaţii speciali ai festivalului – interpreţi din România şi Rusia – simbolizează prietenia dintre ţările noastre, de care ne leagă numeroase şi diverse relaţii”.

Uniunea consideră că, condiţiile sociale şi economice noi, care s-au format în ţară, favorizează o antrenare mai activă a tinerilor în viaţa republicii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.