Reportaje

14.11.2006 ŞASE COMPANII VINICOLE DIN MOLDOVA ÎŞI VOR PROMOVA PRODUSELE LA SACRAMENTO, CALIFORNIA

14.11.2006 ŞASE COMPANII VINICOLE DIN MOLDOVA ÎŞI VOR PROMOVA PRODUSELE LA SACRAMENTO, CALIFORNIA

Chişinău, 14 noiembrie. (INFOTAG). La 17 noiembrie a.c., 6 companii vinicole moldoveneşti, Acorex Wine Holding, Chateau Vartely, Dionysos Mereni, DK Intertrade, Vinăria Purcari şi Vinăria Bostavan, îşi vor expune produsele în oraşul Sacramento, statul California, SUA, s-a anunţat, marţi, 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, susţinută de reprezentanţi ai Camerei Americane de Comerţ, la Agenţia INFOTAG.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, John Maxemchuk, directorul general al Camerei, a spus că fiecare companie va expune 5-10 feluri de vin, iar prezentarea se va desfăşura pe parcursul a 3 ore, perioadă în care vor fi prezentate informaţii despre Moldova, istoria vinificaţiei, despre fiecare vinărie. La eveniment vor participa cca 20 de importatori şi distribuitori americani, astfel că vinificatorii din Moldova ar putea încheia pe loc contracte cu aceştia, a spus Maxemchuk, care a precizat că această acţiune de promovare este prima pentru vinurile din Moldova.

„Cu cîţiva ani în urmă, cam aşa au început să-şi promoveze vinurile producătorii din Chile, Africa de Sud, Australia, Argentina, iar acum aceste vinuri sînt cunoscute în întreaga lume. Este adevărat că în SUA concurenţa este foarte mare, dar în acelaşi timp piaţa este una deschisă, astfel încît fiecare are şanse să o cucerească”, a estimat directorul Camerei Americane de Comerţ.

El a afirmat că vinurile moldoveneşti corespund calităţii şi gusturilor americanilor şi şi-a exprimat speranţa că evenimente de acest gen se vor mai repeta, dar numai dacă vinificatorii din Moldova vor fi interesaţi de acest lucru, iar importatorii şi distribuitorii din SUA vor fi dispuşi să încheie contracte.

Jhon Maxemchuk nu a estimat cantitatea de vinuri moldoveneşti care ar putea fi exportată în SUA, dar s-a arătat convins că aceasta ar putea creşte an de an. El a mai anunţat că la prezentare a fost invitat şi guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzeneger, dar care nu şi-a confirmat prezenţa.

INFOTAG precizează: SUA deţin o cotă de 1,1% în totalul exporturilor de produse vinicole moldoveneşti. O sticlă de vin care costă în Moldova $1,5 se vinde acolo cu $6-$7.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.