Reportaje

21.03.2007 ASOCIAŢIA „CASA NOASTRĂ – CHIŞINĂU” CAUTĂ SUSŢINĂTORI ÎN ALEGERILE LOCALE

21.03.2007 ASOCIAŢIA „CASA NOASTRĂ – CHIŞINĂU” CAUTĂ SUSŢINĂTORI ÎN ALEGERILE LOCALE

Chişinău, 21 martie. (INFOTAG). Asociaţia chişinăuienilor „Casa noastră - Chişinău” este în căutarea forţelor politice din Moldova care să o susţină în alegerile locale pentru Primăria capitalei, care se propune să aibă loc pe 3 iunie, 2007.

Oleg Onişcenco, preşedintele Asociaţiei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că asociaţia a decis să propună candidaţi de Primar General al capitalei şi de consilier municipal. „Deoarece sîntem o organizaţie neguvernamentală, echipa noastră nu poate participa la alegeri, de aceea lansăm un apel către partidele din ţară privind o eventuală colaborare. Pînă acum, nu am primit nici o propunere în acest sens”, a precizat el.

Onişcenco a refuzat să numească formaţiunile politice cu care ar prefera să colaboreze, dar a menţionat că în cazul în care nu se va ajunge la un acord de colaborare cu cineva, chiar el ar putea participa la scrutin în calitate de candidat independent. „Noi ne gîndim la binele chişinăuenilor. Pentru a schimba în bine situaţia din capitală, trebuie schimbată radical atitudinea autorităţilor locale în general. Scopul asociaţiei noastre este de a merge cu echipă de profesionişti la primăria capitalei”, a declarat Onişcenco.

El calificat ca destul de mari şansele sale de cîştig în viitoarele alegeri, subliniind că „Casa noastră - Chişinău” este, practic, singura organizaţie care de peste 2 ani luptă pentru drepturile locuitorilor capitalei. „Nu avem timp să mai aşteptăm alţi 4 ani răspunsurile birocratice ale funcţionarilor, iar chişinăuienii nu doresc să se confrunte în continuare cu indiferenţa acestora”, a afirmat Oleg Onişcenco.

INFOTAG precizează: Mai multe formaţiuni politice din Moldova, inclusiv Partidul Social-Liberal, Uniunea Centristă din Moldova îndeamnă forţele partidelor de opoziţie să propună un singur candidat la funcţia de primar al capitalei. Pînă acum, şi-au anunţat candidaţii de primar la capitalei Partidul Liberal (vicepreşedintele Dorin Chirtoacă), Partidul Democrat (deputatul Vladimir Filat, vicepreeşdinte), Partidul Naţional Liberal (deputatul Vitalia Pavlicenco, preşedinte), Partidul Social Democrat (preşedintele Eduard Muşuc).

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.