Reportaje

23.03.2007 PARTIDUL ECOLOGIST „ALIANŢA VERDE” ŞI BLOCUL ACŢIUNEA SOCIALĂ A CONSILIERILOR MUNICIPALI PLEDEAZĂ PENTRU CREAREA UNUI BLOC ELECTORAL

23.03.2007 PARTIDUL ECOLOGIST „ALIANŢA VERDE”  ŞI BLOCUL ACŢIUNEA SOCIALĂ A CONSILIERILOR MUNICIPALI PLEDEAZĂ PENTRU  CREAREA UNUI BLOC ELECTORAL

Chişinău, 23 martie. (INFOTAG). Partidul ecologist „Alianţa Verde” şi Blocul „Acţiunea socială” al consilierilor municipali din Chişinău invită formaţiunile politice din opoziţie să constituie un Bloc electoral pentru participarea la alegerile locale din 3 iunie, 2007.

Vineri, într-o conferinţă de presă susţinută de liderii acestor formaţiuni la Agenţia INFOTAG,Anatol Dumbrăveanu, preşedintele partidului „Alianţa Verde”, a spus că, pînă acum, s-au purtat zeci de discuţii cu diferite formaţiuni politice din ţară, dar fără nici un rezultat. „Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană” este gata să constituie cu noi un bloc electoral, dar încă nu a fost înregistrată”, a spus Dumbrăveanu.

El a opinat că opoziţia, ca, să cîştige scrutinul din capitală, trebuie să-şi consolideze forţele şi să propună un singur candidat, iar „Alianţa Verde” este gata să susţină cel mai competent candidat, de aceea lansează un apel către formaţiunile politice să se aşeze la masa de negocieri, să formeze un bloc electoral şi să aleagă un singur candidat de primar. Dumbrăveanu a menţionat că, în cazul în care nu se va reuşi formarea blocului, Alianţa oricum va participa la locale.

Mihail Roşcovan, consilier municipal, membru al Blocului „Acţiunea Socială”, a anunţat că acesta a stabilit 5 candidaturi pentru funcţia de primar al capitalei, din care îl va alege pe cel mai bun, mai onest şi competent. „Deocamdată, nu dorim să spunem ce potenţiali candidaţi avem, vom face public numele candidatului, după ce vom încheia negocierile cu formaţiunile politice dispuse să creeze un bloc electoral”, a spus Roşcovan, apreciind că blocul este cu atît mai important, cu cît la alegeri vor participa numeroase formaţiuni politice, care „vor induce în eroare electoratul”.

INFOTAG precizează: Blocul Acţiunea Socială a consilierilor municipali este compus din 7 edili, din care 3 au acceptat să se coalizeze în alegeri cu Partidul Ecologist.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.