Reportaje

26.03.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” ÎNDEAMNĂ OPOZIŢIA SĂ DESEMNEZE UN SINGUR CANDIDAT DE PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI

26.03.2007 MIŞCAREA „ACŢIUNEA EUROPEANĂ” ÎNDEAMNĂ OPOZIŢIA SĂ DESEMNEZE UN SINGUR CANDIDAT DE PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI

Chişinău, 26 martie. (INFOTAG). Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană” îndeamnă formaţiunile politice de opoziţie să desemneze un singur candidat pentru funcţia de Primar General al mun.Chişinău, în alegerile din 3 iunie 2007. Într-o conferinţă de presă, susţinută luni, la Agenţia INFOTAG, Anatol Petrenco, preşedintele formaţiunii, a spus că un singur candidat al opoziţiei ar fi cea mai înţeleaptă mişcare în actualele alegeri, iar mişcarea pe care o conduce este gata să sprijine orice candidat al opoziţiei. „Principalul este ca acesta să fie o personalitate notorie, să fie deştept, descurcăreţ şi să aibă susţinerea tuturor formaţiunilor din opoziţie”, a precizat Petrenco.

El a spus că membrii formaţiunii sale au stabilit mai mulţi candidaţi pentru funcţia de şef al capitalei, cum ar fi compozitorul Eugeniu Doga, analistul Veaceslav Ioniţă, ex-ministrul economiei Valeriu Lazăr, redactorul-şef al ziarului „Literatura şi Arta” Nicolae Dabija, ex-ministrul de Externe Nicolae Ţîu. Dintre politicieni, „Acţiunea Europeană” este gata să-l susţină pe candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. „În cazul în care nu se va reuşi identificarea unui candidat, noi vom lansa candidaţi independenţi, deoarece pînă acum formaţiunea noastră nu a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei, litigiul fiind la examinare la Curtea de Apel”, a precizat liderul mişcării.

El a menţionat că MAE a desemnat candidaţi de primar independenţi în raioanele Soroca, Căuşeni, Nisporeni, Străşeni. „Şi în Chişinău vom înainta un candidat independent, numele acestuia va fi făcut public mai aproape de alegerile din 3 iunie”, a adăugat Alexei Petrenco.

INFOTAG precizează: Ministerul Justiţiei refuză înregistrarea Mişcării „Acţiunea Europeană” pe motiv că semnăturile de aderare la formaţiune, prezentate la minister, ar fi fost falsificate.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.